(RECEPTI) Kuhamo za valentinovo: Ker gre ljubezen skozi želodec, je vredno pripraviti nekaj seksi slastnega

Bonbon Bonbon
12.02.2023 06:00

Ob dnevu, posvečenem slavju ljubezni, se spodobi razvajati tudi kulinarično. Zato gremo v kuhinjo ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Piščančje prsi z omako iz borovnic
Profimedia

Piščančje prsi z omako iz borovnic

Sestavine: 300 g piščančjih zrezkov, 1/2 žličke popra, ščepec soli, 2 žlici olivnega olja. Sestavine za omako: 20 g meda, 70 g zamrznjenih borovnic, 2 žlici olivnega olja, 40 g rdeče čebule, žlica limetinega soka, žlica sesekljane bazilike

Piščančje prsi začinimo, popečemo na segretem olivnem olju. Prav tako na segretem olivnem olju raztopimo med, dodamo borovnice, na kratko pokuhamo. K ohlajenim borovnicam dodamo na drobno sesekljano čebulo, baziliko in sok limete. Jed lahko popestrimo s beluši.

Z radičem polnjeni lignji
Profimedia

Z radičem polnjeni lignji

Sestavine: 1 kg lignjev (srednje velikosti), 100 g pršuta, 250 g rdečega radiča, 2-3 stroki česna, peteršilj, mleti poper, žlica vegete, olje

Lignje očistimo, pripravimo nadev. Lovke lignjev in pršut drobno sesekljamo, dodamo radič, narezan na kratke tanke trakove, sesekljani peteršilj in česen. Začinimo z mletim poprom in vegeto. Z nadevom napolnimo očiščene lignje in jih zapremo z zobotrebci. Položimo jih v ponev in pečemo na olju 15 minut. Rdeči radič lahko zamenjamo tudi s špinačo.

Piščanec s pršutom v omaki iz gorgonzole
Profimedia

Piščanec s pršutom v omaki iz gorgonzole

Sestavine: 440 g piščančjih zrezkov, 40 g pršuta, 2 žlici olivnega olja, 100 g češnjevega paradižnika, žlička vegete, poper. Sestavine za omako: 100 g pora, 100 g gorgonzole, 200 ml smetane za kuhanje, 1/2 žličke česna v prahu, 1/2 žličke timijana, sol, beli poper

Piščančje prsi začinimo z vegeto, ovijemo s tanko narezanim pršutom in popečemo na segretem olivnem olju. Popečeno meso odstavimo na krožnik, pokrijemo, da se ne ohladi. Pripravimo omako. V ponvi na olivnem olju prepražimo por, dodamo na koščke narezano gorgonzolo, počasi dolijemo smetano za kuhanje in mešamo, dokler se omaka ne zgosti. Začinimo s česnom v prahu in s timijanom. Po potrebi solimo in popramo. V namaščeno ognjevarno posodo damo na polovice narezan češnjev paradižnik, pečene piščančje prsi s pršutom, prelijemo s pripravljeno omako, pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj Celzija 20 minut. Kot prilogo lahko ponudimo njoke.

Jagodni kolač s skuto
Profimedia

Jagodni kolač s skuto

Sestavine za 4 osebe: 25 dag piškotov, 12,5 dag stopljenega masla, 50 dag jagod, 3 listi želatine, 25 dag skute, 15 dag sladke smetane, 2 jedilni žlici sladkorja, sok in naribana lupinica 1 limone, 4 beljaki.

Za pripravo potrebujete 30 minut. Kekse zdrobite in zmešate s stopljenim maslom, nastalo zmes nato vlijete v model za torte in postavite v hladilnik. Liste želatine 10 minut mehčate v hladni vodi, odcedite in stopite na zmernem ognju, dodate še limonin sok, razredčen z malo vode. V skledi zmešate skuto, sladko smetano in sladkor, dodate želatino in naribano limonino lupinico, na koncu primešate še sneg iz beljakov. Nastalo zmes premažete po keksih, prepojenih z maslom, in še za nekaj minut postavite v hladilnik. Kolač prekrijete s celimi in prepolovljenimi jagodami ter ga razrežete kot torto.

Čokoladne kocke s pomarančo
Profimedia

Čokoladne kocke s pomarančo

Sestavine za testo: 5 jajc, 150 ml mleka, 120 g sladkorja, 50 g pšenične ostre moke, 40 g kakava, 1/2 vrečke pecilnega praška, vaniljev sladkor. Sestavine za kremo: 200 g čokolade za kuhanje, 400 ml sladke smetane, 4 žlice pomarančnega soka, žlica naribane pomarančne skorje, 4 žlice ruma. Čokoladni preliv: 200 g temne čokolade, 100 g masla

Priprava biskvita: Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor zmešamo v penasto zmes. Dodamo moko, primešamo pecilni prašek, kakav, mleko in sneg iz beljakov. Pripravljeno zmes prelijemo v pekač za peko biskvita, obložen s peki papirjem. Pečemo pri 180 stopinjah osem minut. Medtem pripravimo kremo: zavremo sladko smetano, jo prelijemo čez nastrgano čokolado, mešamo, dokler se čokolada ne stopi v gladko zmes. Ohladimo. Ohlajeni čokoladi dodamo nastrgano lupino in sok pomaranče, rum ter zmešamo v gladko kremo. Na koncu pripravimo še čokoladni preliv: v kozici na zmernem ognju stopimo čokolado in maslo, mešamo do gladkega. Čokoladne kocke pripravimo v zaporedju biskvit-krema-biskvit, na koncu prelijemo s čokoladnim prelivom.

Profimedia

Jagodni frapé

Sestavine: 30 dag jagod, 4 dl mleka, 3 kepice jagodnega ali vaniljevega sladoleda, 6 kock ledu, žlica sladkorja, listi sveže mete

Jagode očistimo, narežemo na koščke. V mešalnik damo jagode, mleko in sladoled, da postane pijača gosta in penasta. Frapé nalijemo v visoke kozarce, ohladimo s kocko ledu ali dvema, okrasimo s svežimi jagodami in z lističi sveže mete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta