(FOTO) Slovenci premagali Rusijo: Po senzaciji na vrsti medalje!

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
23.09.2019 22:55

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v četrtfinalu evropskega prvenstva šokirala in izločila aktualne evropske prvake Ruse s 3:1 (23, 22, -21, 21)

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavje slovenskih odbojkarjev po zmagi nad Rusijo.
Robert Balen

V polnih Stožicah je vse mogoče. Dokazovali so to številni športniki, a za največjo senzacijo so najbrž poskrbeli odbojkarji. V razprodani dvorani, kjer so gledalci ob znanem spektru navijaških napevov simulirali niz potresov in uspešno preizkusili statiko objekta, so padli evropski prvaki Rusi. Nagrada? Četrtkov polfinale ob 20.30 proti Poljakom in potem pot v Pariz po medaljo.
Ne le "Gremo, Slovenci!", ampak "Gremo do konca!" je odmevalo tokrat po kar presenetljivo dobljenih uvodnih dveh nizih, v katerih se je zdelo, da se Rusom tresejo hlače. Pod pritiskom ubranitve medalje niso tolkli v polje, temveč ob mreži pogosto preigravali ali žogo pošiljali v avt. Slovenci so tako ves čas narekovali tempo in ohranjali vodstvo – v prvem nizu tudi za tri (24:21), v drugem za štiri točke (10:6). Menjaval je igralce finski trener na klopi Rusije Tuomas Sammelvuo, a rešitve ni našel.

Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta