(KOMENTAR) Mariborčani v ligi prvakov: Poraz ni sramota, tudi tragedija ne

Večerov gost komentator Filip Uremović, nekdanji odbojkar Merkurja Maribor, o debiju slovenskih prvakov v elitnem tekmovanju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Poraz odbojkarjev Merkurja Maribor v prvi tekmi skupine C lige prvakov v poljskem mestu Kedzierzyn-Kožle z 0:3 proti ekipi Azoty Zakse ni nobena sramota in tudi tragedija ne. Sploh če vemo, da so se slovenski prvaki udarili z branilci naslova evropskega prvaka, z ekipo, ki v letošnjem poljskem prvenstvu melje tekmece kot za šalo in za katero igrajo izjemni odbojkarji; poleg štirih poljskih reprezentantov sta v njej še dva vrhunska ameriška igralca. Ne glede na poraz igro slovenskih prvakov ocenjujem kot spodbudno.

Filip Uremović

Igor Napast

Mariborski igralci so bili poljskim v večini prvin igre domala enakovredni, toda ko so jim začeli dihati za ovratnik, so gostitelji zaigrali na vso moč. Do veljave so prišle njihove bogate izkušnje s tekem v ligi prvakov in tudi z drugih mednarodnih tekem, kakršnih slovenski prvaki nimajo, če izvzamemo ligo Mevza, ki po kakovosti ligi prvakov ne seže do "gležnjev".

Moji nekdanji soigralci so zelo dobro igrali blok obrambo, dobro so izvajali tudi začetne udarce in tudi v napadu so bili uspešni, a imam občutek, da so bili pri tem premalo odločni in prodorni. Res pa je, da so poljski odbojkarji domala vsak njihov napad dočakali z visokim in čvrstim blokom, ki ga je bilo težko prebijati.

Če bodo Mariborčani v nadaljevanju lige prvakov še izboljšali igro, o čemer ne dvomim, bi se lahko na kakšni od tekem tudi veselili. Pri tem nimam v mislih zmage, saj bi bila ta v tekmah s tako vrhunskimi ekipami, ki igrajo v skupini C, fantastičen dosežek, ampak osvojitev niza ali dveh. Priložnost za to so predvsem tekme v dvorani Tabor, kjer pričakujem veliko gledalcev. Takšni spektakli se namreč odbojkarskim navdušencem ne ponujajo vsak dan ali vsako leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.