Tamara Zidanšek o preboju med najboljših 16 v Parizu: "Zdaj mladi vidijo, da je mogoče"

Marko Kovačevič
04.06.2021 20:16
Tamara Zidanšek postala tretja Slovenka v osmini finala turnirjev velike četverice, Polona Hercog obstala v tretjem krogu
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko je prebila led, se Konjičanka ni ustavila.
Reuters

Mima Jaušovec in Katarina Srebotnik sta dobili družbo. Tamara Zidanšek je postala tretja Slovenka, ki se je v posamični konkurenci prebila med najboljših 16 na turnirjih za grand slam. Konjičanka je v tretjem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu za uspeh kariere po treh nizih premagala Katerino Siniakovo. Po skoraj dveh urah igre je Čehinjo zlomila z 0:6, 7:6, 6:2.

Pa se na igrišču številka sedem za Zidanškovo ni začelo obetavno. Siniakova, 68. igralka na lestvici WTA, ji je v prvem nizu zavezala kravato, ga dobila brez izgubljene igre, Slovenki pa prepustila vsega šest točk. "Trenerja nisem videla dva dni, nista mi povedala taktike in posledica je bil prvi set. Hec, hec," se je o slabem uvodu pošalila 23-letna Zidanškova. Slab začetek ji je prinesel dober konec. Drugi niz je 85. igralka sveta dobila po podaljšani igri, v tretjem pa je bila suverena. Povedla je s 5:2 in izkoristila prvo zaključno žogico za svoj največji uspeh na turnirjih velike četverice.

Prebit led

"S Čehinjo sem igrala že trikrat. Enkrat dolgo nazaj in dvakrat v zadnjih letih. Vedela sem, kaj moram narediti. Nisem se počutila tako slabo na začetku, a nikakor nisem mogla prebiti ledu. Ko mi je to uspelo, sem se v drugem setu počutila bolje, tudi bolje sem zadevala žogice. Ko sem dobila podaljšano igro drugega niza, pa sem se na igrišču potem v tretjem nizu počutila še bolje," je dvoboj opisala Tamara Zidanšek, ki je že s skokom čez prvi krog popravila svojo najboljšo uvrstitev na pariškem pesku - lani in predlani na igriščih Roland Garrosa ustavila v prvem dvoboju glavnega turnirja.

Slovenski post brez predstavnice v osmini finala, ki je trajal od Katarine Srebotnik in New Yorka 2008, je tako prekinjen. "Zelo mi je všeč z vidika tenisa za Slovenijo in mlajše igralce, da vidijo, da je to mogoče. Sama sem odraščala s Katarino Srebotnik, Andrejo Klepač in Polono Hercog, ki je tudi imela lepo priložnost, da pride v četrti krog, kar bi bilo res lepo za Slovenijo," se je proti večernem dvoboju ozrla Zidanškova, ki bo v četrtfinalu igrala proti Romunki Sorani Cristea. 54. igralka na lestvici WTA je v tretjem krogu s 6:3, 6:2 odpravila Rusinjo Darjo Kasatkino. Jutri jo čaka še dvoboj proti rojakinji. Z Nizozemsko Arantxo Rus se bosta v konkurenci ženskih dvojic pomerili s slovensko-hrvaško navezo Andreja Klepač/Darija Jurak.

Polona Hercog bo nastope na pariškem pesku nadaljevala v konkurenci dvojic.
Reuters

Nosilka premočna za Hercogovo

Kljub dobrim željam rojakinje pa Poloni Hercog veliki met ni uspel. Kamničanko je v tretjem krogu po uri in 11 minutah igre ustavila 20. nosilka turnirja, Marketa Vandroušova. Čehinja si je preboj med najboljših 16 zagotovila po dveh nizih, oba je dobila s 6:3. Hercogova se od pariškega peska še ni poslovila. Jutri jo čaka dvoboj drugega kroga dvojic, ko bosta z Japonko Misaki Doi prekrižali loparje s Hao-Ching Chan in Latisho Chan s Tajvana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta