(VIDEO) Čudovita Kubanka je ena glavnih favoritk za zmago na Evroviziji. Kako pa kaže Slovencem?

Denis Živčec Denis Živčec
26.04.2022 10:30

Torino se ogreva na evrovizijsko temperaturo, vroče pa postaja tudi na stavnih lestvicah. Zdi se, da je mogoče prav vse.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Chanel Terrero v dneh pred Evrovizijo postaja ena glavnih favoritk za zmago v Torinu. 
Profimedia

Vrhunec evrovizijske sezone je že za vogalom in delegacije bodo kmalu krenile proti Torinu, kjer je že vse pripravljeno za največji evropski glasbeni dogodek. Vroče postaja tudi na stavnih lestvicah, kjer se bodo pozicije držav v dneh pred finalom zagotovo še spreminjale. Kako je s Slovenijo? Mešano. Na nekaterih stavnih lestvicah LPS, ki bodo v Torino odpotovali že čez nekaj dni, saj jih tam čakajo prve odrske vaje, kotirajo nekje na sredini, na drugih pa povsem na repu. Težko je napovedati, kaj se bo zgodilo, možnost preboja v finale ostaja povsem realna, evrovizijskih cirkus je tradicionalno nepredvidljiv in vznemirljiv. 

Tisti, ki radi vplačujejo stave, še vedno vztrajajo, da bo na izboru zmagala Ukrajina, k čemur zagotovo veliko prispeva trenutno vojno stanje. Po nekaterih napovedih naj bi Ukrajina, ki jo zastopa skupina Kalush Orchestra s skladbo Stefania imela kar 40 odstotkov možnosti za zmago.

Druga država, ki naj bi bila v igri za zmago naj bi bila Italija, ki jo zastopata karizmatični evrovizijski povratnik Mahmood in Blanco s skladbo Brividi. Tretja je tradicionalno močno favorizirana Švedska, ki jo letos zastopa odlična Cornelia Jakobs s skladbo Hold Me Closer.

Proti vrhu se prebija nova favoritka. Vse več oboževalcev govori o španski predstavnici in njeni skladbi SloMo. Gre za očarljivo  kubansko-špansko pevko Chanel Terrero, zmago ji napoveduje celo ekipa najbolj brane evrovizijske spletne strani Wiwibloggs. 

Chanel se je rodila v Havani in se leta 2010 preselila v Madrid. Poleg tega, da je pevka, je tudi odlična plesalka in igralka, igra tudi v gledališču.

Njena igralska kariera vključuje različne vloge na televiziji, filmu in v gledališču, tako doma kot v tujini. Kot plesalka je sodelovala z različnimi umetniki. Leta 2010 je bila del Shakirinega plesnega nastopa na podelitvi MTV Europe Music Awards.

Če bo Chanel zmagala na letošnjem tekmovanju za Pesem Evrovizije, bo to prva zmaga Španije po letu 1969, ko je slavila Massiel s pesmijo La, la, la.

Pesem Evrovizije se bo v Torinu zgodila 10., 12. in 14. maja. LPS bodo Slovenijo s skladbo Disko zastopali v prvem polfinalnem večeru. 

O vročem dogajanju v Torinu boste lahko v evrovizijskem tednu brali tudi na Vecer.com, saj bomo prisotni na prizorišču.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta