Hrvaški in srbski mediji o "neverjetnem Dončiću", Kokoškov prevzel krivdo za sramoto ...

05.07.2021 10:53
Mediji na Hrvaškem in v Srbiji so od sinoči polni razočaranih komentarjev, potem ko sta tako hrvaška kot srbska košarkarska reprezentanca ostali pred vrati olimpijskih iger v Tokiu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenija gre na OI!
EPA

"Neverjetni Luka Dončić je prvič v zgodovini popeljal Slovenijo na olimpijske igre, Aleksandru Petroviću ni uspelo," je hrvaški Jutarnji list že v naslovu združil neuspeh hrvaških košarkarjev in zgodovinski preboj Slovencev na krilih "Američana" Dončića.

"Luka Dončić je z zgodovinsko igro košarkarsko reprezentanco Slovenije odpeljal na njene prve olimpijske igre. To je naredil na najtežjem gostovanju pri močnem nasprotniku. V Litvi je vodil Slovenijo do zmage proti ekipi, za katero so igrali Sabonis, Valanciunas, Grigonis, Kalnietis, Giedraitis ...," piše Index.hr.

To da je naredil na svoji reprezentančni tekmi življenja in, v primerjavi z ligo NBA, po strožjih pravilih Fibe, ocenjuje hrvaški novičarski portal.

Mediji citirajo tudi Igorja Kokoškova, trenerja turškega kluba Fenerbahče in selektorja srbske reprezentance, ki je še ne tako davno bil zlat na evropskem prvenstvu - s slovenskimi košarkarji, Srbi pa na prejšnji olimpijadi srebrni.

Kokoškov je krivdo za izpad Srbije takoj vzel nase. Niso si zaslužili uvrstitve na OI, je ocenil: "Nismo se bili pripravljeni bolj žrtvovati. Mi vsi, začenši z menoj. Nismo se žrtvovali, da bi si priborili Tokio. Za to je treba dati od sebe 100 odstotkov. Bili smo tukaj, a pravzaprav nismo bili. Tekme ne igrajo imena, temveč ekipa," je Kokoškov povedal na koncu turnirja, po porazu z Italijani. 

"Srbski košarkarji bodo glavno mesto Japonske letos gledali samo v televizijskih prenosih, ker so Italijani povsem zasluženo prišli do velikega triumfa v Beogradu," piše danas.rs. Sinočnji poraz košarkarjev opisujejo kot razpad, debakel, sramoto ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta