Firbcanje po Mariboru: Policist zanetil spor v gostilni ali se je z orožjem zgolj branil?

Vid Kmetič
21.11.2022 05:00

Da orožje in alkohol ne gresta skupaj, se je potrdilo tudi oktobra leta 1920 v gostilni Koštomaj v Prečni ulici na Pobrežju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Večja družba trgovcev in železniških uradnikov je popivala že od zgodnjega popoldneva, si prepevala, izdatno nalivala rujnega in zbijala šale. V družbi pa je bil tudi mlajši policijski agent Kovač in močno vinjen se je odločil pokazati, kaj zna. Iz žepa je potegnil nabit službeni revolver in pričel meriti na družbo. Še pravočasno mu ga je iz rok izvil neki železniški kontrolor. Policist pa se ni dal kar tako, zato je potegnil še drugega in zakričal: "Sem z mojim revolverjem, kdo mi ga je ukradel, ustrelil bom dotičnega!" Pričel je tudi streljati, a na srečo je zadel le gostilniški strop. Medtem je gostilničar že poklical policijo, ki je "totalno pijanega detektiva aretirala, družbo pa pozvala kot priče s seboj," so pisal časniki.

Zgodba je že naslednji dan dobila drugo plat, Kovačevo izpoved. Njegov browning naj bi mu bil padel iz žepa, medtem ko je pospravljal papirje. Padli revolver naj bi mu bila nato neka oseba skrila, "ker se ga je nameravala polastiti, misleč, da tega ne bode opazil". Seveda se je uradnik pri tem močno razburil in zahteval svoje orožje nazaj. Prišlo je do prerekanja in prepira, gostje naj bi bili Kovača celo prijeli za vrat, mu raztrgali srajco in ga tolkli po glavi, zato je potegnil še drugo orožje in ga, zato, da bo preplašil napadalce, repetiral. Gostje so mu ga zbili iz rok in pri tem se je sprožilo, krogla pa se je zarila v strop. Vsled teh dognanj policija ni aretirala Kovača, ampak ostalo družbo iz gostilne Koštomaj. Kaj se je zares dogajalo tistega oktobrskega popoldneva, pa so verjetno vedeli le vpleteni, pa še ti nekoliko megleno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta