Jarčeva ulica v Mariboru še naprej v temi

Igor Selan Igor Selan
30.04.2019 20:07

Občina je pripravljena zagotoviti izvedbo javne komunalne službe in prevzeti stroške, a morata na to pristati tudi solastnici ceste, družbi Tima Holding in Vade Mecum; kdaj bo zasvetila ulična razsvetljava v Jarčevi, zaenkrat še ni znano

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podžupan Samo Peter Medved v pogovoru z obupanimi stanovalci Jarčeve ulice.
Andrej Petelinšek

Bojazni stanovalcev Jarčeve ulice v Brezju se uresničujejo. Kot smo poročali že lani, je večinski del edine dovozne ceste do naselja njihovih vrstnih hiš namesto v občinskih pristal v rokah dveh zasebnih družb, Time Holding (49,6 odstotka) in Vade Mecum (45,3 odstotka), medtem ko je občina postala lastnica le 5,1 odstotka ceste. Stanovalci so že takrat izrazili bojazen, da bosta družbi pogojevali dostop do njihovih hiš in se spraševali, kdo bo pozimi plužil cesto, odvažal smeti ali plačeval ulično razsvetljavo. In prav pri slednjem se je zdaj zalomilo, od konca prejšnjega tedna je namreč ulica ponoči v temi, pa čeprav so v obeh družbah lani zagotavljali, da se za stanovalce po njihovem prevzemu premoženja ne bo spremenilo nič.

"Vprašajte občino"

Kljub omenjenim zagotovilom pa družba Tima Holding z dobaviteljem elektrike, družbo Energija Plus, ni želela podpisati pogodbe. "Nato smo zahtevo naslovili tudi na občino, kjer pa so sprva prav tako odgovorili, da pogodbe ne bodo podpisali. Zato smo dobavo elektrike prekinili," pove direktor Bojan Horvat, a doda, da zdaj dogovori z občino vendarle potekajo. V Timi Holding se na naša vprašanja niso odzvali, v Vade Mecumu pa zatrjujejo, da njih glede kakršnekoli pogodbe ni kontaktiral nihče in da z zadevo sploh niso seznanjeni: "Povprašajte pristojne na občini, ki so verjetno pravi naslov za vaša vprašanja."

"Občina ceste ne more odkupiti"

In prav občina je tista, na katero so se obrnili tudi stanovalci. Včeraj jih je tako obiskal podžupan Samo Peter Medved, a odgovora na vprašanje, kdaj bodo v ulici ponovno zasvetile luči, ni mogel podati: "Občina je pripravljena zagotoviti izvedbo javne komunalne službe in prevzeti stroške, gre namreč za kategorizirano cesto. Agencijo SODO smo kontaktirali za prevzem števca, vendar pa morajo s tem soglašati tudi ostali lastniki. Z njimi se bomo skušali pogovoriti takoj po praznikih."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta