Maribor: Lokali, v katerih so inšpektorji ugotovili nepravilnosti

(mbk)
14.10.2019 20:28

Kateri so gostinski lokali, v katerih so inšpektorji leta 2018 ugotovili nepravilnosti? Inšpektorji našli tudi hrano z rokom uporabe do leta 2017.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V uredništvu Pop TV so na podlagi Zakona o dostopu do informacij javnega značaja pridobili inšpekcijske odločbe, ki jih je v lanskem letu izdala Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Večina je nepravilnosti odpravila, a nekateri so prepovedi dobili tudi večkrat, piše Pop TV.
V Mariboru so nepravilnosti odkrili v več lokalih. V Hotelu Arena pod Pohorjem so inšpektorji Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin našli več živil, ki jim je že pred leti potekel rok uporabe. Zamrznjenim palčkam iz mocarele in kroketom hruške je rok uporabe potekel že leta 2017. Ugotovili so tudi, da so talne in stenske površine v zelo slabem stanju, se luščijo in jih je treba prenoviti. "Oprema, kjer se hranijo živila, je dotrajana, na posameznih mestih so železni deli zarjaveli," piše v odločbi. Inšpektorji so izdali ustno odločbo, s katero so prepovedali uporabo živil, katerih rok je bil pretečen. Odločba je bila izrečena junija leta 2018 Termam Maribor.
V piceriji EK na Ljubljanski ulici so bili prostori, kjer se pripravljajo živila, slabo očiščeni, na tleh so inšpektorji našli umazanijo, prostor, kjer se nahaja peč za peko pice je v neposredni bližini nečistih delov (ostankov hrane, pomivalnega korita). Picerija prav tako ni imela vzpostavljenega nadzora nad obvladovanjem škodljivcev, cevi niso bile ustrezno zaščitene. Sanitarije za zaposlene so lahko uporabljali tudi gosti. Nepravilnosti so morali odpraviti takoj ob vročitvi odločbe.
Na seznamu inšpektorjev je tudi Papagayo kavarna, lounge bar, a brez odločbe.
Fresh For Life na Trgu Borisa Kidriča: Dobili so popolno prepoved priprave in peke pekovskih izdelkov, saj niso dosegli minimalnih higienskih zahtev. Umazana je bila delovna površina, stikala, kljuke vrat, celo stene okoli delovne površine. Tudi plastične posode, v katerih so prenašali pekovske izdelke, so bile vidno umazane. V lokalu so tudi slabo vodili evidence.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta