NSi se opredeljuje za sredino. V aktualni vladi se ne vidi

Branka Bezjak Branka Bezjak
17.11.2019 17:11

Člani stranke Nova Slovenija so danes popoldan v Mariboru potrdili nov, temeljni program stranke. Ocenjujejo namreč, da so se okoliščine v zadnjem desetletju toliko spremenile, da je treba nasloviti nove tematike in najti rešitve za nove izzive, kot so digitalizacija in nove tehnologije, migracije, podnebne spremembe, varovanje okolja in demografija. Obenem so se s kongresom umestili kot sredinsko orientirana politična opcija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matej Tonin: 
Robert Balen

Da osrednjo skrb namenjajo človeku in ne državi ali kapitalu, je v svojem govoru ponovno izpostavil predsednik stranke Matej Tonin. "Treba je najti ravnotežje med socialno državo in tržnim sistemom. Ni normalno, da imamo toliko prejemnikov socialnih pomoči, da potem zmanjka za tiste, ki jo res potrebujejo," je bil kritičen do neučinkovite socialne politike. Človekovo dostojanstvo na sploh postavljajo za najvišjo vrednoto. "Problem je, ker v naši državi ustvarjalni ljudje nimajo dovolj priložnosti, da bi potegnili voz naprej," je razmere v državi še ponazoril Tonin.

Za vse ljudi so naslovili svoj nov program stranke. 
Robert Balen
Člani in gostje stranke so napolnili športno dvorano pod mariborsko Kalvarijo, a Lojzeta Peterleta ni bilo med njimi. 
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta