Danes se začenja Podim, eden najvplivnejših startup in tehnoloških dogodkov v regiji. Kdo vse prihaja v Maribor?

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
16.05.2022 06:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Program Podima se letos po dveh letih izvedbe preko spleta znova seli v mesto ob Dravi.
Marko Pigac/pigac.si

Po treh letih in dveh uprizoritvah na na daljavo, iz televizijskega studia BK TV se 42. izvedba Podima, enega najvplivnejših startup in tehnoloških dogodkov v Srednji in Vzhodni Evropi, danes znova vrača v Maribor. Dogodek bo potekal v živo, ne sicer več v Hotelu Habakuk, kot številna leta pred tem, pač pa na dveh prizoriščih, in sicer v Hotelu City in v Mariboxu.

Od ponedeljka do srede, 16. do 18. maja, bo Podim v Maribor privabil številne odlične govorce, podjetnike, predstavnike korporacij in organizacij podjetništvu podpornega okolja, ker bo dogodek potekal hibridno, torej tudi s prenosom programa na daljavo, pa bodo številni udeleženci prisotni tudi na daljavo.

Programski del, Podim zabava in mreženje bo v večini predstavljen v zabavnem središču Mariboxu, medtem ko se bodo sestanki v Podim Deal Room, razstava tehnoloških projektov na Podim Marketplaceu in delavnice s svetovno znanimi strokovnjaki odvile v mariborskem City Hotelu.

V dvoinpoldnevnem programu se bo na Podimu zvrstilo več kot 90 govorcev z različnih področij, dogodka se bo udeležilo 200 startupov in več kot 100 investitorjev. Tehnološki navdušenci bodo imeli na konferenci priložnost v živo spoznati tudi znamenitega robota SPOTa ameriškega podjetja Boston Dynamics, ki velja za pravo zvezdo tehnološke revolucije industrije 4.0.

Organizatorji med najvidnejšimi tujimi govorniškimi imeni na Podimu izpostavljajo kar nekaj strokovnjakov. Dheeraj Pandey je član upravnega odbora ameriškega programskega velikana Adobe, soustanovitelj in izvršni direktor DevRev, podjetja za poslovno programsko opremo, ki združuje razvijalce (dev) in stranke (rev) v dobi rasti. Prej je delal kot višji vodja razvoja programske opreme pri Oracle Corporation.

Shubber Ali je mednarodni inovacijski ninja, globalni direktor za inovacije in digitalno transformacijo v podjetju za razvoj programske opreme Elastic in gostujoči predavatelj na ameriški Univerzi Emory v Atlanti. Bil je tudi eden izmed globalnih voditeljev podjetja Accenture. Kot izkušen podjetnik je soustanovil več uspešnih tehnoloških startupov, vključno z inovativnim in nagrajenim tehnološko podjetjem za programsko opremo Centriq & Flaik. Inovacijske programe je gradil tudi v Salesforce.com, ki ga je znamenita revija Forbes okronala za enega izmed najbolj inovativnih podjetij na svetu.

Nenad Marovac je ustanovitelj in partner pri DN Capital, globalnem vlagatelju kapitala v mlada podjetja na področju fintech, SaaS, digitalnih medijev, e-trgovine, e-tržnic, mobilnih aplikacij in podjetij za programsko opremo. Ima več kot 25 let izkušenj z naložbami tveganega kapitala in zasebnega kapitala v tehnološkem in medijskem sektorju. Kot svetovalec in direktor je delal za podjetja, kot so Shazam, OLX Group, Datanomic, Purplebricks Group PLC, Quandoo, Joblift in mnoga druga. Leta 2021 je bil uvrščen na Midas List Europe, ki vključuje 25 najboljših vlagateljev tveganega kapitala v Evropi, Izraelu in na Bližnjem vzhodu.

Amy Peck je ustanoviteljica in izvršna direktorica EndeavorXR, vodilnega globalnega podjetja za strategijo in svetovanje VR/AR (XR). Je priznana futuristka in globalna govornica o tehnologijah kot so XR, Metaverse in ostale. Njene stranke so podjetja s seznama Fortune 500, vladni subjekti, digitalna medijska/produkcijska podjetja in tehnološka zagonska podjetja, ki iščejo XR strategijo, tehnološko napredno digitalno preobrazbo in vpogled v prihodnost dela.

Anna Gregorio je raziskovalka in docentka na Univerzi v Trstu, hkrati pa je tudi CEO podjetja PicoSaTs, poslovnega podaljška Univerze, ki deluje na področju malih satelitov - miniaturiziranih telekomunikacijskih sistemov. Je ena najbolj priznanih italijanskih znanstvenic na področju fizike, kar jo je leta 2021 uvrstilo na seznam Inspiring Fifty-Italy in na seznam Donna dell’anno 2021, že leta 2020 pa jo je Forbes uvrstil na seznam 100 najuspešnejših Italijank.

Paulina Sygulska Tenner je podjetnica, angelska vlagateljica, TEDx govornica in ustanoviteljica GrantTree platforme, ki jo je ustanovila z namenom pomagati tehnološkim startupom pri krmarjenju po zapletenem svetu vladnega financiranja. Je tudi avtorica na novo predstavljene knjižne uspešnice Laid Bare: What the Business Leader Learned from the Stripper, v kateri opisuje lekcije vodenja, ki se jih je naučila kot plesalka burleske.

Katarzyna Paliwoda se je velikanu med družbenimi omrežji Meta, prej znanemu kot Facebook, pridružila leta 2016, danes pa jo najboljše opišemo kot vodilno Meta predstavnico na področju obetajočih in nastajajočih trgov Srednje ter Vzhodne Evrope. Izkušnje si je pridobila tudi v priznanem mednarodnem podjetju Procter & Gamble, kjer je vodila več kot 15 blagovnih znamk na 9 različnih trgih Srednje Evrope in v neprofitnem sektorju kot prostovoljna svetovalka za komuniciranje pri UNICEF-u.

James Isilay je leta 2015 skupaj s Stjepanom Buljatom ustanovil prodajno tehnološko zagonsko podjetje Cognism in ga skozi leta kot CEO zgradil v rastoči stroj, kar ga je v letu 2021 že tretje leto zapored uvrstilo na seznam Linkedinovih Top Startupov. Cognism je do danes uspešno zbral približno 127 milijonov dolarjev naložb. S prodajo B2B, skladno z GDPR, in trženjsko platformo za ustvarjanje potencialnih strank na podlagi zaupanja in preseganja ciljev Cognism pomaga več kot 1000 podjetjem, kot so Amazon, Onfido, Freshworks, Consenna in druge.

Anilkumar Dave je svojo kariero začel kot vodja IKT projektov med Italijo in Indijo. Delal je v in s sektorji na področjih tekstila, obutve, logistike, gospodinjstev, izdelkov široke potrošnje in agroživilstva. Njegova najbolj seksi služba doslej je bila vloga vodje inovacij in prenosa tehnologij za Italijansko vesoljsko agencijo, tesno pa ji sledi tudi naziv vodje programa New Space Economy, kjer je med drugim vodil, mentoriral in pomagal tudi startup podjetjem ter inkubatorjem. Zdaj je partner središča za inovacije Infinite Area in član svetovalnega odbora pri Global Entrepreneurship Network Space.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta