Pri Nogometni zvezi Slovenije so ogorčeni, a se Cantarutti za svoje razmišljanje ne bo opravičil

Marko Kovačevič, M.R.
24.10.2019 14:26

Pri Nogometni zvezi Slovenije so ogorčeni nad izjavo državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu, ki je zadovoljen, da Slovenija ne bo igrala na Euru. Na njihovo ogorčenost se je danes odzval tudi sam državni sekretar. Njegovo pojasnilo spodaj objavljamo v celoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z uspehom nogometne reprezentance druge športne panoge izgubljajo sponzorski denar, je prepričan Aleš Cantarutti.
Andrej Petelinšek

S porazoma proti Severni Makedoniji in Avstriji so se sanje o uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na evropsko prvenstvo razblinile, a dve bledi predstavi varovancev selektorja Matjaža Keka očitno v deželi nista prinesli le razočaranja. "Po eni strani sem pravzaprav kar zadovoljen, da se slovenska nogometna reprezentanca ni uvrstila na evropsko prvenstvo," je na ponedeljkovi okrogli mizi v okviru Dnevov Olimpijskega komiteja Slovenije v Portorožu presenetil Aleš Cantarutti.
Državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki to funkcijo opravlja od decembra 2014, je razloge za svojo ugotovitev iskal v denarju. "Ko pridemo na takšno tekmovanje v nogometu, gre ogromno sponzorskega denarja - tudi tistega, ki bi morda našlo to težko pot do drugih panog in disciplin - v nogomet. Ker je medijsko tako izpostavljen. Ker mislimo, da moramo biti tudi mi tako agresivni v tej promociji nogometa," je dejal Cantarutti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta