(FOTO) Filmska zvezdnica se bori z multiplo sklerozo: "Že tri tedne se nisem oprhala, smrdim in to je grozno"

D.Ži
09.04.2024 09:35

Dnevi, ko je Christina Applegate blestela v komedijah, so mimo. Bolezen napreduje, zvezdnica pa si pomaga s svojim mračnim smislom za humor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Christina Applegate pravi, da s tem, ko o svoji bolezni tako odkrito govori, pomaga tudi drugim, ki jih je doletela podobna usoda. 
Profimedia

Igralka Christina Applegate je gostovala v podkastu MeSsy, ki ga vodi igralka Jamie Lynn-Sigler, ki se tako kot Christina spopada z multiplo sklerozo. V epizodi, ki je bila posneta pred nekaj meseci, a so jo predvajali šele zdaj, je Christina opisala, kako bolezen vpliva na njeno vsakdanje življenje.

Ker ne more pod prho, si pomaga z osvežilnimi robčki.  
Profimedia

"Odkrita bom z vami, kupiti moram delnice podjetja, ki izdeluje vlažilne robčke, ker se že tri tedne nisem mogla oprhati," je povedala igralka.

"Ne morem stati pod tušem. Ni šans. Pod tušem imam majhno klopco, ampak moja zadnjica je tako ogromna, da ne morem sedeti na njej, takoj zdrsnem. Zato se obrišem z vlažilnimi robčki," je pojasnila.

Christina Applegate pravi, da ji pri soočanju z boleznijo pomaga njen "bolan smisel za humor".  
Profimedia

"Tako smrdim. In to je grozno. Hvala bogu, da sem vedno sama, tako da me nihče ne voha, razen Sades," je rekla in imela v mislih svojo 12-letno hčerko Sadie. Dodala je, da jo nenehno bolijo noge in da ima težave s cirkulacijo v njih.

"Ne vem, kaj se dogaja, kot da nimam energije. Nimam cirkulacije in ne morem doseči, da bi me noge nehale boleti," pravi Christina.

Na minulih emmyjih je prejela dolg aplavz občinstva, potočila je tudi nekaj solz.  
Profimedia

Avgusta 2021 je Applegate razkrila, da so ji nekaj mesecev prej diagnosticirali multiplo sklerozo, od takrat o svoji bitki s težko boleznijo redno osvešča javnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta