Zoran poje Arsena: Predin letos najbolje prodajan glasbenik na Hrvaškem

D.Ži
09.07.2019 16:33

"Zdaj se je skepsa očitno podeseterila v navdušenje," ob uspehu pravi Zoran Predin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Hrvaško diskografsko združenje je tudi letos objavilo seznam najpogosteje predvajanih singlov v prvi polovici leta 2019, pa tudi lestvico največkrat prodajanih albumov v fizični izdaji. Pod drobnogled so vzeli več kot 140 radijskih postaj po Hrvaški in več kot 160 prodajnih mest.
Med hrvaškimi singli je na lestvici najpogostejših predvajanj prvo mesto zasedel Petar Grašo s pesmijo Voli me, ki jo je izdala založba Tonika. Avtorica besedila je Vjekoslava Huljić, pod glasbo in aranžma se podpisuje Tonči Huljić. Pri aranžmaju sta sodelovala Grašo in Leo Škaro, pesem pa spremlja tudi spot, ki ga je režiral Vojan Koceić. Drugo mesto na lestvici zaseda mlada Mia Dimšić, ki vse bolj osvaja hrvaško glasbeno sceno. Tokrat je navdušila s skladbo Ovaj grad, ki jo je izdala založniška hiša Croatia records. Na tretjem mestu je Nina Badrić, lanska hrvaška izvajalka leta, s skladbo Rekao si, ki je veliko pozornosti pritegnila že ob koncu lanskega leta.
{embed_youtube}https://youtu.be/8cgCi8wg6AU{/embed_youtube}
Še bolj zanimiva je lestvica najbolje prodajanih albumov, kjer kraljuje album Zorana Predina, Damirja Kukuruzovića in Django Groupe, ki se imenuje Zoran pjeva Arsena. Gre za album založbe Croatia records, kjer je zbranih dvanajst pesmi legendarnega Arsena Dedića, ki jih je ob štiridesetletnici izbral in odpel Predin. Arsenove skladbe se je odločil posneti v gypsy swing aranžmajih v izvedi Damirja Kukuruzovića in njegovega benda. Na albumu so nekateri največji Dedićevi hiti, kot so Ni ti, ni ja in Imenom sam tvojim zvao. "Malo nas je verjelo, da bodo Arsenove pesmi v gypsy swingu dobile čisto novo barvo in energijo. Zdaj se je skepsa očitno podeseterila v navdušenje. Upam, da bom jeseni lahko album in koncert predstavil tudi v Sloveniji. Čestitam celi ekipi. Bravo mi!" nam je povedal Zoran Predin, ki ga hrvaški mediji že imajo za najbolj priljubljenega Slovenca v svoji državi.
{embed_youtube}https://youtu.be/BChqHSIYFoc{/embed_youtube}
Drugi najbolje prodajan album je uspel zasedbi Crvena jabuka, ki je konec lanskega leta izdala Nocturno. Med tujimi albumi se najbolje prodaja zadnji album Željka Joksimovića, ki ga na Hrvaškem zastopa Hit records. Sledi filmska glasbena kompilacija filma Zvezda je rojena, na tretjem mestu je Bruce Springsteen in album Western stars.
 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta