Bo Bojana Beović nova predsednica Zdravniške zbornice Slovenije? Po prvem krogu volitev ji najbolje kaže

18.11.2020 12:00
Dozdajšnja predsednica Zdenka Čebašek Travnik se očitno poslavlja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojana Beović
STA

V drugi krog gresta prof. dr. Bojana Beović in Tanja Petkovič, to se je pokazalo, potem ko je volilna komisija Zdravniške zbornice Slovenije opravila štetje glasovalnih lističev na volitvah za novo predsednico Zdravniške zbornice Slovenije, ker se zdajšnji, dr. Zdenki Čebašek Travnik, v začetku leta 2021 izteče mandat.

Skupno je bilo (na glasovanju po pošti) oddanih 5893 glasov. Beovićeva, ta čas kot vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje glavna epidemiologinja v državi med epidemijo covida-19, jih je dobila največ, 2895. A ne večine vseh oddanih, ne dovolj, da bi že bila nova predsednica. V drugi krog gre s specialistko družinske medicine Tanjo Petkovič, za katero se je nabralo 1510 glasov. Kakor kaže, dozdajšnja predsednica Čebašek Travnikova, tudi nekdanja ombudsmanka, boj za vrh zbornice zapušča že v prvem krogu, potem ko je zbrala 1443 glasov. Neveljavnih je bilo 45 glasovnic, volilna udeležba na volitvah 17. novembra pa  50,7-odstotna.

Vrh Zdravniške zbornice Slovenije se voli za štiri leta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta