Bruto ali bruto bruto: Policijska sindikata na okopih

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
24.04.2019 17:31

Medtem ko so se plače v celotnem javnem sektorju dvignile za 14,5 odstotka, so se policistom na terenu zvišale v povprečju za 33 odstotkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policijska sindikata in vlada tudi po mesecu pogovorov in zdaj celo grožnji s stavko še vedno niso našli skupnega jezika. Foto. Tit KOŠIR
Tit Košir

Policijska sindikata in vlada tudi po mesecu pogovorov in zdaj celo grožnji s stavko še vedno niso našli skupnega jezika. Jedro spora ostaja interpretacija, ali je znesek petnajstih milijonov evrov, kolikor bo vlada v skladu z decembrskim stavkovnim sporazumom namenila posebnemu projektu varovanja schengenske meje EU in obvladovanja problematike ilegalnih migracij, bruto bruto znesek ali pa le bruto znesek in mora država primakniti še svoj del za prispevke zaposlenih, kot trdijo v policijskih sindikatih. V vladi zatrjujejo, da so pri vseh pogajanjih s sindikati javnega sektorja, ko so v igri številke, predstavljeni bruto bruto zneski, saj država mora vedeti, kolikšen bo celoten strošek. In tudi na decembrskih pogajanjih to ni bilo problematizirano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta