Decembra smo bili Slovenci razsipni: Na predbožični večer zapravili 101 milijon evrov, znesek najvišjega računa vrtoglav

A.L.
06.01.2020 16:47

Na Twitter profilu Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) so danes objavili številke, ki kažejo, da smo bili Slovenci decembra precej razsipni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

December običajno poleg prijetnega druženja in obilice dobre hrane zaznamujejo tudi mrzlični nakupi. "Ena skupina še vedno kupuje in podarja veliko daril, druga skupina pa se je spet usmerila v manj daril in res obdaruje samo najbližje. Obdarovanje na vsakem koraku, ko nam že v trgovini za našo zvestobo nekaj podarijo, je rezultat naše trenutne družbene usmeritve, ki je zelo materialistična. In potem se ujamemo v začaran krog: če je nekdo meni nekaj dal, potem moram to vrniti," je pred časom za Večer o božičnem obdarovanju povedala psihologinja in osebni oziroma poslovni coach Mia Bone. Kot kaže, smo tudi minuli december veliko zapravljali.
{twitter}https://twitter.com/FinancnaUPR/status/1213079784462393345{/twitter}
Na Twitter profilu Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) so danes objavili številke, ki kažejo, da smo bili Slovenci decembra precej razsipni. Na predbožični večer, 24. decembra, smo zapravili 101 milijon evrov. Na silvestrovo, 31. decembra, pa smo zapravili 78 milijonov evrov. Eden od uporabnikov družbenega omrežja je ob tem zastavil vprašanje, koliko je znašal najvišji račun na 24. december. Odgovor finančne uprave pa: 865.431,51 evra.
Siol ob tem poroča, da smo decembra 2018 zapravili manj, dan pred božičem 92 milijonov evrov, na silvestrovo istega leta pa dobrih 81 milijonov evrov. Omenjeni portal še navaja, da gre za podatke, ki izhajajo iz sistema davčnih blagajn, kar pomeni, da gre za plačila z gotovino (bankovci, kovanci in plačilne kartice). V podatkih niso zajeta negotovinska plačila (plačilo s TRR na TRR).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta