Erjavec še vedno pričakuje pisna zagotovila za noveliranje interventnega zakona

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
02.12.2019 10:07

Na popoldanski izredni seji DZ bodo poslanci vnovič odločali o sprejemu interventnega zakona in zakona o izvrševanju proračunov za prihodnji dve leti, na oba je državni svet v preteklem tednu izglasoval veto. Zlasti v pričakovanju so odločitve štirih poslancev Desusa, ki z Erjavcem na čelu pogojujejo podporo interventnemu zakonu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karl Erjavec opozarja: "Naj predsednik vlade Marjan Šarec razmisli o tem, kaj se bo zgodilo, če interventni zakon ne bo sprejet."
Andrej Petelinsek

Na današnji seji odbora za finance se je na temo interventnega zakona med drugim odzvala poslanka SMC Monika Gregorčič, ki pravi, da se SMC strinja z obrazložitvijo državnega sveta in z njihovimi razlogi za odložilni veto, saj "inovativno rešitev, ki se je znašla v zakonu" ocenjujejo kot "prvovrstni populizem in kovanje političnih točk na račun najrevnejših upokojencev". Gregorčičeva je dodala še, da gre za rešitev, ki "ruši same temelje pokojninskega sistema in ruši zaupanje v sistem". V SMC bodo sicer podprli zakon, a podpirajo nadaljnja prizadevanja za ustrezno korekcijo. Do dogajanja je kritičen poslanec NSi Jožef Horvat, ki je povedal, da je znotraj koalicije preveč sporov in zlasti bitk, ki jih stranke bijejo za upokojence.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta