Eventim Slovenija: Prodaja vstopnic nam je upadla za 83 odstotkov, zakaj je na Hrvaškem drugače?

Va
06.01.2022 11:53

Novembra je podjetje, ki se ukvarja s prodajo vstopnic za prireditve, ponovno prejelo val odpovedi, zadnje dobro leto je bilo 2019. Vprašljivi so tudi spomladanski termini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kontrola na vhodu na enega od odrov Festivala Lent, ko še ni bilo pogoja PCT.  

Tadej Regent

Kar 83 odstotkov manj vstopnic kot pred dvema letoma so prodali v 2021, so se oglasili v Eventimu Slovenija.   

Novembra je podjetje ponovno prejelo val odpovedi prireditev in zato več tisoč zahtevkov za povračilo kupnine. Vse to je, pravijo, posledica ukrepov za izvajanje kulturnih dejavnosti oziroma odloka vlade, po katerem poleg pogoja PCT in nošenja mask velja, da so javne kulturne prireditve dovoljene izključno s sedišči tako v zaprtih javnih prostorih kot na prostem. V zaprtih javnih prostorih s fiksnimi sedišči mora biti med obiskovalci zagotovljeno eno prosto sedišče, pri postavljenih sediščih pa mora biti med sedeži najmanj 1,5 metra razdalje. Na javni kulturni prireditvi je dovoljeno največ 750 obiskovalcev.

V istem času so blizu nas, na Hrvaškem, veljali manj strogi ukrepi (pogoj PCT in maske), in to se je videlo tudi na prireditvah. Hrvaški ponudniki vstopnic so imeli decembra lani celo 18 odstotkov več prometa kot leta 2019, pravijo pri enem od največjih ponudnikov za prodajo vstopnic v Sloveniji.

Zaradi trenutne situacije s koronavirusom je ogrožena tudi izvedba vseh pomladnih dogodkov, med njimi so koncerti domačih in tujih izvajalcev v dvorani Stožice, pravijo pri Eventim Slovenija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta