Evropski obveščevalci imajo, česar Sova nima

Uroš Esih Uroš Esih
05.07.2019 18:43

Brez odgovora na ključno vprašanje, kakšna pooblastila naj ima Slovenski obveščevalno-varnostna agencija pri uporabi prikritih preiskovalnih ukrepov proti državljanom Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glavne varnostne grožnje Sloveniji so po oceni obrambnega ministra Karla Erjavca naravne nesreče.
Bobo

"Slovenija se mora ustrezno odzivati na nove varnostne izzive. Varnost ni sama po sebi dana, treba si jo je zagotoviti," je v uvodu v javno predstavitev mnenj o predlogu prenovljene resolucije o strategiji nacionalne varnosti, ki jo pripravil državnozborski odbor za obrambo, poudaril minister za obrambo Karl Erjavec. Glavne grožnje Sloveniji so po Erjavčevi oceni trenutno naravne nesreče, pa tudi vse več industrijskih. Šele v drugo vrsto je postavil ostale vire ogrožanja in tveganja nacionalne varnosti, kot so informacijsko-kibernetske grožnje, terorizem in nasilni ekstremizem ter nezakonite migracije. Prav slednje v kombinaciji s terorizmom na vrh dejavnikov ogrožanja od izbruha migrantske krize leta 2015 postavlja opozicijska desnica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta