(FOTO in VIDEO) V središču Ljubljane odkrilo streho, zalivalo stanovanjske objekte in osnovne šole: Danes spet v pričakovanju neviht

A.L., STA
03.07.2019 07:22

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo ponekod bo nižinah megla ali nizka oblačnost. Predvsem popoldne in v noči na četrtek bodo nastale krajevne plohe in nevihte.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Niko Časar

Včeraj popoldne so večji del Slovenije zajela močna neurja. Samo do 18. ure so na upravi za zaščito in reševanje zabeležili 58 nesreč, ki so bile posledica neurja. Meteorna voda je zalila nekaj objektov, nevšečnosti je povzročal tudi močan veter, ki je streho odkril celo na stavbi pri ljubljanski operi v središču Ljubljane. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/StormchasersSlovenija/posts/2195485707240401{/facebookpost}
V občinah Beltinci, Brezovica, Domžale, Kamnik, Komenda, Kranj, Ljubljana, Lukovica, Mislinja, Murska Sobota, Nazarje, Postojna, Prebold, Slovenj Gradec, Šenčur, Tržič, Vrhnika in Zagorje ob Savi so zaradi težav, povezanih z neurjem, posredovali gasilci. Meteorna voda je zalila prostore stanovanjskih objektov, osnovne šole in več odsekov cest. Močan veter, ki je spremljal neurje, pa je podiral drevesa, jumbo plakate in odkril nekaj streh stanovanjskih in gospodarskih objektov, poroča uprava za zaščito in reševanje.
{facebookpost}https://www.facebook.com/StormchasersSlovenija/videos/344003296279674/{/facebookpost}
Neurja po državi so močno ovirala tudi promet. Na prometno-informacijskem centru so voznike pozivali k previdni vožnji. Voznike so opozarjali tudi, naj se ne ustavljajo v tunelih in pod nadvozi. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/StormchasersSlovenija/posts/2195482463907392{/facebookpost}
Vremensko stanje se je v poznih večernih urah umirilo, padavine pa ponoči, kot je je razvidno iz spletne strani uprave za zaščito in reševanje, niso povzročale večjih nevščenosti. 
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo ponekod bo nižinah megla ali nizka oblačnost. Predvsem popoldne in v noči na četrtek bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Goriškem in ob morju do 32 °C, poroča Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO). Portal Neurje.si pa dodaja, da bodo mevihte danes predvsem v zahodni polovici države. Na območju alpsko-dinarske pregrade lahko nastane kakšna močnejša nevihta z dolgotrajnejšim nalivom in manjšo točo.
{facebookpost}https://www.facebook.com/StormchasersSlovenija/videos/378890882977288/{/facebookpost}
{facebookpost}https://www.facebook.com/StormchasersSlovenija/videos/345760152764455/{/facebookpost}
Jutri bo tudi še spremenljivo vreme. Predvsem v popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod pa veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 24 do 29, na Goriškem in ob morju do 32 °C. V petek bo povečini sončno in spet nekoliko bolj vroče. V soboto bo precej jasno, popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta.
{facebookpost}https://www.facebook.com/StormchasersSlovenija/videos/390470241589627/{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta