(FOTO) Slovenski novinci v evropskem parlamentu začeli delo tudi z objavami na omrežjih

M.R.
02.07.2019 16:32

Danes so svoj mandat začeli tudi na majskih volitvah izvoljeni evropski poslanci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Med njimi je tudi kar nekaj novincev. Slovenija ima v Evropskem parlamentu osem poslancev in na majskih volitvah so bili v Bruselj in Strasbourg poslani trije novi poslanci. To so Milan Brglez (SD), Irena Joveva in Klemen Grošelj
Klemen Grošelj je na Twitterju zapisal: "In začeli bomo, sedaj tudi uradno." Ob tem pa je dodal fotografijo, na kateri v prostorih Evropskega parlamenta v Strasbourgu pozira skupaj z Jovevo. 
{twitter}https://twitter.com/KGroselj/status/1145976085575864320{/twitter}
Brglez je na družbenem omrežju Facebook objavil zapis, v katerem pojasnjuje, da je šele danes lahko podpisal izjavo o nezdružljivosti funkcij poslanca državnega zbora in poslanca Evropskega parlamenta. Šele zdaj je tako lahko nastopil mandat v Evropskem parlamentu.
{facebookpost}https://www.facebook.com/milan.brglez/posts/10157419555684282{/facebookpost}
Poleg omenjene trojice se je v Evropski parlament vrnila tudi nekdanja predsednica stranke NSi Ljudmila Novak, ki je na majskih volitvah dobila več glasov od strankarskega kolega Lojzeta Peterleta. Slednji je bil v Bruslju kar tri petletne mandate. 
Stranka NSi je na Facebooku zapisala, da Novakova začenja mandat kot evropska poslanka, pri tem pa so ji kolegi zaželeli tudi uspešno delo. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/novaslovenija/posts/2105159599609893{/facebookpost}
Sicer pa so bili v Evropski parlament ponovno izvoljeni še Tanja Fajon (SD), Romana Tomc in Milan Zver (SDS) ter Franc Bogovič (SLS).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta