Humanitarka, zdravnica in Večerova kolumnistka Ninna Kozorog je Slovenka leta 2019

M.D.
05.01.2020 20:08

V ljubljanski operi je nocoj potekal 31. izbor Slovenke leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Slovenka leta 2019 po izboru revije Zarja Jana je humanitarka, zdravnica in Večerova kolumnistka Ninna Kozorog.
{facebookpost}https://www.facebook.com/Sarec.Marjan/posts/703444253518418{/facebookpost}
"Ninna Kozorog je zdravnica in humanitarka ali morda humanitarka in zdravnica. Oboje obilno prepleteno z empatijo in ljubeznijo do ljudi. Pa s smislom za praktično in s trmo. Ob tistih zlatih kodrih in nedolžnem nasmehu se je vprašanje v nekem intervjuju, ali je sploh kdaj »šarf«, morda zdelo logično, a je bilo v resnici nepotrebno. Vedno, je odvrnila – sicer ne bi bila tu, kjer sem. Česar ni rekla, pa je treba nujno povedati, je to, da tudi mnogih drugih ljudi ne bi bilo tam, kjer so zdaj, če jim ne bi pomagali Ninna in njeni kolegi. Društvo Humanitarček in portal Dobrodelko pomagata brezdomcem, ostarelim, vsem, ki se izgubljajo v ugankah življenja, ki jih ne zmorejo sami rešiti. In tole je zelo pomembno, Ninna in njeni ne pomagajo z denarjem, na pomoč priskočijo natanko s tistim, kar ljudje potrebujejo, naj bodo to nasvet pri izpolnjevanju obrazcev, tople nogavice ali pa drva za star štedilnik. In to naredijo s potrpežljivostjo, lepo besedo in nasmehom. A zares najpomembnejše je tole: Ninna vedno, vedno poskrbi, da ljudje ohranijo svoje dostojanstvo," so o Ninni Kozorog zapisali pri reviji Zarja Jana, ki organizira izbor in prireditev Slovenka leta.
Ob Kozorogovi je bilo nominiranih še deset izjemnih žensk, so ob razglasitvi nominirank zapisali pri reviji Zarja Jana. Bralci so lahko izbirali med Janjo Garnbret, Dušo Hlade Zore, Tilko Jamnik, Ninno Kozorog, Dr. Andrejo Kutnar, Biserko Marolt Meden, Jasno Pečjak, Alenko Rebula, Nino Šenk Kosem, Mojco Šetinc Pašek in Bronjo Žakelj.
Slovenka leta za leto 2018 je postala okoljevarstvenica Urša Zgojznik, leto pred njo je Slovenka leta postala Mariborčanka Petra Greiner, ustanoviteljica Zavoda 13.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta