Iz Avstrije sporočajo, da Drava ne bo narasla tako zelo, kot so sprva pričakovali

STA, Ž.V.
17.11.2019 17:42

V Avstriji sneg in dež še naprej povzročata težave. Na Tirolskem se je sprožilo več snežnih plazov, zaradi težav z oskrbo z električno energijo pa je bilo danes na Tirolskem brez elektrike okoli 2000 gospodinjstev. Glede poplavljanja Drave in razmerah redno obveščajo Slovenijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Dravogradu in Vuzenici so pripravljeni na morebitne poplave. Pretok Drave naj bi se povečeval ponoči, a iz Avstrije sporočajo, da ne tako zelo, kot so sprva napovedovali.
Urška Polanc

Sneg in dež že več dni povzročata težave v Avstriji, o največ težavah poročajo s Tirolske ter avstrijske Koroške in Štajerske.
Na Tirolskem se je danes med drugim sprožil plaz pri vasi Prägraten, zaradi nevarnosti dodatnih plazov so prebivalce namestili v skupnostni center. Plaz pri ledeniku Stubaier pa je zadel avtomobil, a se je vseh šest ljudi v njem rešilo brez poškodb, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Na območju kraja Murau na avstrijskem Štajerskem so danes zaradi nevarnosti zemeljskega plazu preventivno evakuirali 30 ljudi. Zaradi obilnih padavin sicer v več delih državah velja večja nevarnost plazov. Za nekatere dele Tirolske in Solnograškega velja druga najvišja stopnja nevarnosti pred snežnimi plazovi, zato svetujejo vsem, naj se izogibajo ogroženih območij. Zaradi nevarnosti pred snežnimi plazovi so na avstrijskem Koroškem zaprli tri doline, prebivalcem pa svetujejo, naj se ne gibljejo na prostem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta