Izognite se zastojem na poti s prenovljeno brezplačno aplikacijo DarsPromet+

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
14.06.2019 12:02

V poletni pripeki nihče ne želi ostati ujet v prometnem zastoju, po možnosti še brez klime. K sreči se je nekaterim zastojem moč izogniti, če se le malo znajdemo – in (pravočasno) uporabimo mobilno aplikacijo DarsPromet+.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dars

Promet je živa stvar, razmere na cestah se stalno spreminjajo. A to še ne pomeni, da se moramo sprijazniti s prometno usodo. Nanjo lahko vsaj delno vplivamo, če smo, podobno kot v poslu, oboroženi z uporabnimi informacijami. Razmere na avtocestah in regionalnih cestah poleg spletnega giganta Google zelo dobro pozna tudi slovenski upravitelj avtocest, ki je pripravil novo mobilno aplikacijo DarsPromet+. Ta obljublja kar se da natančno sporočanje stanja na cestah in daje uporabnikom možnost izogibanja prometnim zastojem in hitrejšega prihoda na cilj.

S tehnologijo nad zastoje – oziroma okoli njih

Prometne obremenitve v poletnih konicah (konci tedna, turistične destinacije) lahko povsem ohromijo promet na posameznih odsekih (avto)cest. Tem prometnim zamaškom, ki se lahko iz minute v minuto podaljšujejo, se velja pravočasno izogniti. Kako? S tehnologijo vendar.

Dars

DarsPromet+ je prava rešitev

Za prejem kar najbolj ažurnih prometnih informacij je ključna uporaba mobilne aplikacije DarsPromet+. Pravzaprav z njeno uporabo uporabniki tudi delijo prometne informacije in pomagajo soustvarjati kar najboljšo uporabniško izkušnjo. Uporaba same aplikacije (po enkratni namestitvi) je kar se da enostavna. Z dotikom njene ikone jo uporabnik zažene in že se lahko odpelje. Pri tem prejema zvočna obvestila o prometu in druge informacije na poti pred seboj. V aplikacijo je namreč vgrajen logaritem, ki ob vsakem novem dogodku v sistemu (nesreči, zastoju ipd.) ugotavlja verjetnost, da je ta dogodek pomemben za našo pot.
Lahko pa aplikaciji zaupa ciljno destinacijo, ta pa mu v realnem času pokaže najboljšo pot in izračuna število kilometrov ter čas za dosego cilja. Aplikacija DarsPromet+ obenem ponuja enostaven dostop do kamer na vseh pomembnih cestah po državi, napovedi prometa v obliki prometnega koledarja in informacije o cestninah ter avtocestnih počivališčih.

Dars

V sodelovanju je moč

Kot rečeno aplikacija DarsPromet+ uporabnikom omogoča, da svoje prometne ugotovitve in dogodke delijo tudi z drugimi uporabniki aplikacije. Tako uporabnik, ki naleti na zastoj, javi le-tega aplikaciji. Ta zaenkrat, v testni fazi, obvestilo pošlje v Prometno-infromacijski center, ki o zastoju obvesti druge voznike. Po preizkusni fazi pa je predvideno, da bodo drugi vozniki informacijo dobili neposredno.
Sodelovanje pri soustvarjanju aplikacije uporabnikom ne prinaša le pomembne vloge pri soustvarjanju samih prometnih informacij, temveč tudi vpliv na prihodnje funkcionalnosti aplikacije. Ena od pomembnih načrtovanih nadgradenj je uvedba predlaganega obvoza, ne samo glede na trenutni dejanski čas potovanja, temveč tudi glede na predviden čas potovanja npr. v naslednji uri.
V DARSu so uporabnike še dodatno motivirali s sodelovanjem v anketi in nagradni igri, ki med drugim prinaša tudi možnost ogleda sodobnih sistemov za vodenje prometa in realno-časovno spremljanje prometnih informacij.

Dars
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.