Janković trdi, da z Electo in odpisanimi dolgovi že od leta 2004 nima nič, pa je res tako?

Miha Raičevič Miha Raičevič
03.09.2019 17:56

Ljubljasnki župan je dejal, da s podjetjem Electa Holding, ki je v poenostavljeni prisilni poravnavi, nima nič več že od leta 2004.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Janković

Pretekli teden je ljubljansko okrožno sodišče sprejelo sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave nad družbo Electa Holding, ki je v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Podjetje bo upnikom do konca leta 2021 izplačalo zgolj pet odstotkov od skupno 6,7 milijona evrov navadnih terjatev.
V več letih so tako sodišča trem podjetjem, ki so bila v lasti družine Janković, odpisala za skoraj 29 milijonov evrov dolga, poroča TV Slovenija. In za nacionalno televizijo je včeraj to Janković komentiral z besedami, da od prodaje podjetja sinovom leta 2004 s tem nima ničesar. Hkrati verjame sodiščem, in pravi, da vse skupaj velja tudi za njegova sinova. "Ne morejo biti izločeni, ne morejo biti, že tako so na slabšem. In vas zdaj zelo zanima, da sklep vrhovnega sodišča da tudi tu prav mojima sinovoma. Jaz pa pravim, da ja, da je absolutno zakonita," je povedal. 
Da bodo zdaj upniki Electe Holdinga dobili le 5 odstotkov terjatev, za župana ni sporno. "Bilo bi mogoče zanimivo, pa tudi razumljivo vaše vprašanje, če bi se upniki pritoževali. Pa se ne," je komentiral za TV Slovenija. 
Prisiljeno poravnavo je sicer potrdilo tudi 7 od 12 upnikov, ti naj bi hkrati imeli skoraj sto odstotkov terjatev. Ključno vlogo pri tem naj bi imela podjetnik Jan Bec, med drugim lastnik podjetja Glanc, ki naj bi bil tesno povezan z družino Janković. "Ne me spraševati o operativnem vodenju, vprašajte me kaj o mestu," je v odzivu za nacionalno televizijo povedal Janković. 

Damijana Žišt
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta