Jeza zaradi odločitve SKB banke: Moram kupiti nov telefon, da bom lahko mobilno posloval?

A.L.
23.02.2024 11:00

"Neverjetno se mi zdi, da banke, ki imajo milijonske dobičke, ne morejo razviti aplikacije, ki bi delovala na vseh telefonih," pravi novinar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odgovore je novinar najprej na banki poskušal poiskati sam.
Profimedia

Novinar Večera, sicer komitent banke SKB, je nedavno ugotovil, da prek aplikacije ne more več dostopati do mobilne banke. Razlog pa nekoliko nenavaden: starejši telefon, ki sicer še vedno deluje brezihbno. "Na mobilnem telefonu sem opazil, da je treba aplikacijo za mobilno banko posodobiti. Imam telefon android, ki ima operacijski sistem 6 in ga ne morem posodobiti na višjo različico. Telefon sicer dela brezhibno. Ali to pomeni, da s svojim mobilnim telefonom ne morem več dostopati do mobilne banke in moram zato kupiti nov mobilni telefon, da bom lahko mobilno dostopal do svojih bančnih podatkov?" se sprašuje Večerov novinar, ki je s temi besedami nagovoril tudi kontaktni center banke. Ob tem pa je za Večer dodal: "Neverjetno se mi zdi, da banke, ki imajo milijonske dobičke, ne morejo razviti aplikacije, ki bi delovala na vseh telefonih. Da morajo namesto tega njihovi komitenti kupiti nov telefon, da bi lahko dostopali do lastnih bančnih podatkov, je sramotno."

Na banki brez konkretnih odgovorov

Odgovore je novinar najprej na banki poskušal poiskati sam, kjer so mu na kratko pojasnili, da najnovejša verzija aplikacije MOJ@SKB deluje na sistemih android z verzijo 8 ali z novejšim sistemom. "Uporaba aplikacije na nižjih verzijah ne bo možna," so sporočili. Odgovor je poskušal dobiti tudi s klicem na banko, kjer mu je bančna uslužbenka nakazala, da se rešitev najverjetneje res skriva v nakupu novega telefona.

Vprašanja smo na SKB banko naslovili tudi sami, kjer pa konkretnih odgovorov kljub večkratnim prošnjam nismo dobili. Sporočili so le, da aplikacija MOJ@SKB omogoča dostop uporabnikom sistema android, ki imajo naložen operacijski sistem 8 ali novejši, ter uporabnikom iOS, ki imajo naložen operacijski sistem 14 in novejši. "Poleg mobilne banke imajo stranke na voljo tudi spletno banko, dostopno z digitalnim potrdilom ter razvejano mrežo poslovalnic in bankomatov. Večjih težav z dostopanjem strank do svojih mobilnih ali spletnih bank nismo imeli."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta