Kako dogodek z meje komentira direktor policije Olaj? "Dejanja se potencirajo." K Alešu Hojsu se seli Božo Predalič

Notranjega ministra, ki je hotel na Hrvaško z mamo, minuli vikend na njegovo željo niso varovali.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Hojs
Robert Balen

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je bil ta ponedeljek, ko je bil pri nas praznik, na mejnem prehodu s Hrvaško v lastni režiji, minuli vikend se je tudi odrekel varovanju. Za prehod občinskih in državne meje je imel vse potrebne dokumente in ni kršil nobenega odloka. Hrvaški policisti ga na meji niso zavrnili, so ga pa opozorili, da bo moral na hrvaški strani v karanteno ali na test, ker ni imel PCR-testa, so danes sporočili iz policije. Zato se je minister odločil, da na Hrvaško ne bo vstopil.  

Tudi namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak je na današnji vladni novinarski konferenci pojasnil, da je Hojs ustrezno izkazal upravičeno izjemo prehoda tako občinskih meja kot državne meje.

Portal 24ur.com je včeraj poročal, da je Hojs poskušal z avtomobilom, v katerem je bila tudi njegova mama, prečkati mejo s Hrvaško, a ju hrvaški policisti niso spustili v državo in sta morala na meji obrniti vozilo ter se vrniti v Slovenijo. 

Minister Hojs je nato za Večer povedal, da ga je priletna mama prosila, če jo odpelje na Hrvaško plačat račune, saj je tam lastnica nepremičnine. Ko sta z mamo prišla na slovensko mejo, so ga policisti prepoznali kot notranjega ministra, na hrvaški meji pa ne, "ker jim tega nisem razlagal, saj sem bil tam zasebno z mamo".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.