Ker so nevarni za uživanje, je Hofer odpoklical cele in mlete mandlje

M.R.
06.11.2019 15:48

Trgovska družba Hofer je iz prodaje umaknila mlete in cele mandlje, saj je bilo pri rednem preverjanju kakovosti ugotovljeno, da omenjeni izdelki niso varni za uživanje. V njih je bila namreč ugotovljena prisotnost salmonele.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odpoklic mletih in celih mandljev.
Hofer

Pri rednih preverjanih kakovosti izdelkov je bila pri dveh izdelkih blagovne znamke Happy Harvest, dobavitelja Märsch Importhandels GmbH, ugotovljena prisotnost salmonele. Gre za mlete in cele mandlje v 200 gramskih pakiranjih. Pri mletih mandljih gre za tiste pakete, ki jim rok poteče 13. aprila prihodnje leto, pri celih mandljih pa za pakiranja z rokom uporabe do 22. in 23. aprila 2020. 
Izdelkov ni več na policah, hkrati pa vse svoje kupce opozarjajo, da teh izdelkov ne smejo uživati surovih. "Priporočamo, da mandljev ne uporabljate več. Če ta naravni, neobdelani izdelek kljub temu uporabite kot sestavino za peko in ga pred zaužitjem vsaj 10 minut segrevate pri najmanj 80 stopinj Celzija, potem pecivo, v katerem so ena od sestavin mandlji, ni več nevarno za zdravje," so zapisali. 
Dodajajo, da je mogoče izdelke vrniti v katerokoli trgovino, kupnino pa bodo povrnili tudi brez predloženega računa. Na koncu pa so zapisali, da to opozorilo še ne pomeni, da je nevarnost povzročil pridelovalec, predelovalec ali prodajalec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta