Lahko se združita, a bosta "mariborski Večer in ljubljanski Dnevnik"

DR
29.07.2019 14:34

Direktor Večera Hakl in predsednik uprave Dnevnika Petan pozdravljata odločitev Agencije za varstvo konkurence, ki je izdala pozitivno odločbo o združitvi časopisov. Odločba stopi v veljavo v 30 dneh

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matija Stepišnik, odgovorni urednik Večera
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Agencija za varstvo konkurence (AVK) je sprejela odločitev v primeru združevanja časopisov Dnevnik in Večer, sta potrdila direktor Večera Uroš Hakl in predsednik uprave Dnevnika Bojan Petan. V izjavi sta zapisala: "Vodstvi medijskih družb, ki izdajata dnevna časopisa Dnevnik in Večer, pozdravljata odločitev Agencije za varstvo konkurence, ki je izdala pozitivno odločbo o nameravani združitvi dnevnih časopisov Dnevnik in Večer v eni družbi. S tem smo pridobili še zadnje regulatorno dovoljenje, ki je potrebno za začetek postopka združevanja. Gre za premik, ki ga glede na zaostrene razmere na trgu tiskanih medijev obe družbi ocenjujeta za nujnega." 

Prelomen korak, pogumna poteza v zgodovini časnikov

"Gre za s stališča medijskega trga in obeh medijskih hiš prelomno, tudi pogumno potezo. A bistveno zaostrene razmere, v katerih se tudi številni večji mediji na večjih trgih borijo za preživetje, zahtevajo tudi ukrepe, ki bi bili še deset let nazaj nepredstavljivi. Novinarske in druge moči, znanja bosta povezali uredništvi, v katerih delujejo številni odlični, dokazani novinarji, ki stavita na kakovost, verodostojnost, visoko poklicno integriteto," se je ob odločitvi odzval odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik.

Matija Stepišnik, odgovorni urednik Večera: "Novinarske in druge moči, znanja bosta povezali uredništvi, v katerih delujejo številni odlični, dokazani novinarji, ki stavita na kakovost, verodostojnost, profesionalnost."
Sašo Bizjak
Miran Lesjak, odgovorni urednik Dnevnika: "Odločitev, da se Dnevnik in Večer povežeta in združita v skupnem izdajateljskem podjetju, je zagotovo ena najpomembnejših odločitev v zgodovini obeh časnikov."
Tit Kosir

Močna vsak na svojem koncu

V družbi DV mediji bosta imela Dnevnik in Večer skupina vsak po 50-odstotni delež. Kot so lastniki Dnevnika in Večera že večkrat poudarili, bosta oba časnika še naprej izhajala ločeno, pod blagovnima znamkama Večer in Dnevnik, ki sta močno zasidrani in prepoznavni pri njunih bralskih bazah. Oba medija bosta imeli svojega odgovornega urednika in lastno uredniško politiko, najmočnejša pa bo diferenciacija na področju regionalnih in lokalnih informacij, saj sta Dnevnik in Večer posebej močna vsak na svojem koncu Slovenije. Na skupno podjetje ne bo prenešen Nedeljski dnevnik, Večer pa je pred kratkim svoj revijalni portfelj odprodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta