Minister Počivalšek: Morebitni partner za novo Adrio je regionalni letalski prevoznik

STA, D.Ži
30.10.2019 09:40

Da Lufthansa ni nikoli izrazila interesa, da bi bila del takšnega slovenskega podjetja, pravi minister.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Morebitni partner, s katerim bi država po stečaju Adrie Airways ustanovila novega letalskega prevoznika, je regionalni letalski prevoznik, je v intervjuju za današnji tednik Mladina dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Kdo je ta družba, ni razkril. Odločitev, ali bo država šla v to, bo sicer odvisna od izračunov, ki pa še niso nared.
"Pogovori s tem partnerjem so že precej daleč, podjetja, ki je regionalni letalski prevoznik, pa za zdaj ne morem imenovati," je povedal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.
Pogovori z nemškim letalski prevoznikom Lufthansa so namenjeni temu, da z njim kot najpomembnejšim evropskim letalskim prevoznikom uskladijo načrte, ni pa Lufthansa nikoli izrazila interesa, da bi bila del takšnega slovenskega podjetja. "Rečem lahko le, da bodo v Lufthansi podprli vsako našo akcijo, ki bo šla v smeri revitalizacije nacionalnega letalskega prevoznika in njegovega vključevanja v skupino Star Alliance," je dodal minister.

Kdo je morebitni partner, s katerim bi država po stečaju Adrie Airways ustanovila novega letalskega prevoznika, minister ni razkril.
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta