Nova uprava bo nadaljevala s preobrazbo Petrola, kako pa kaže z gradnjo nove poslovne stavbe?

Srečko Klapš Srečko Klapš
11.02.2020 11:33

Strategija o preobrazbi Petrola iz naftnega trgovca v energetsko družbo in odločitve o novi poslovni stavbi do junija. Posla s Croduxom ne komentirajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petrol, novinarska konferenca
Iztok_pipan

Potem ko je nadzorni svet Petrola za petletni mandat imenoval nove člane uprave, in sicer za predsednico uprave z današnjim dnem Nado Drobne Popović ter člana uprave Matijo Bitenca in Jožeta Bajuka (od 11. marca naprej), Ika Krevzel Panić pa ostaja še naprej delavska direktorica, je predsednik nadzornikov Sašo Berger danes dejal, da so odločitev o potrditvi predloga mandatarke sprejeli soglasno. Matija Bitenc je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist, z opravljenim magisterijem in licenco CFA. Jože Bajuk je po izobrazbi univerzitetni diplomirani pravnik z opravljenim magisterijem sociologije. Do njunega nastopa bo v upravi še naprej delovala Danijela Ribarič Selaković"Uprava je izključno moja izbira, ocenila sem ju kot izredna strokovnjaka," je povedala Drobne Popovićeva in na vprašanje, kako to, da so po novem dovolj trije člani uprave, odgovorila, da se je tako odločila.
Nova uprava bo nadaljevala preobrazbo Petrola iz naftnega trgovca v energetsko družb: "Zastavili smo si visoke cilje, saj prvič načrtujemo 200 milijonov evrov dobička iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) in več kot 100 milijonov evrov čistega dobička."
Novo strategijo bodo pripravili do junija, ob čemer bo ta temeljila na organski rasti, največ potenciala pa vidijo v energetiki. Drobne Popovićeva je povedala tudi, da ne nameravajo družbe zadolžiti čez razumne meje, saj jim tega nizke marže ne omogočajo. Tudi odločitve o gradnji nove poslovne stavbe še ni, čeprav, kot je dejala Drobne Popovićeva, nove prostore potrebujejo. Predvidoma bodo do poletja pripravili ustrezna gradiva. Prevzema hrvaškega Croduxa pa ni želela komentirati, saj da bi to lahko ogrozilo posel. Ta teden je Petrol podpisal še pogodbo z revizijsko hišo BDO, ki bo revidirala posle prejšnje uprave Tomaža Berločnika, zaključke revizije pa mora pripraviti do 10. avgusta. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta