Novi slovenski milijonar že dvignil dobitek, na občini zagotavljajo, da bo denar porabljen koristno

A.L.
13.09.2019 13:11

"Z velikim veseljem sporočamo, da je bil Občini Grosuplje nakazan davek od dobitka igre Loto v višini 679.301,15 evra," so sporočili iz občine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Igor Napast

Spomnimo, da je minulo nedeljo odmevala novica o tem, da ima Slovenija novega milijonarja. V igri Loto je namreč bila izžrebana sedmica, ta pa je srečnežu prinesla 4,5 milijona evrov. Zmagovalna kombinacija 1, 6, 10, 13, 21, 22, 28 in 20 je bila vplačana v Grospuljem. Ali je tudi dobitnik Grosupeljčan, do sedaj ni bilo znano, danes pa so se oglasili na tamkajšnji občini in sporočili: "Z velikim veseljem sporočamo, da je bil Občini Grosuplje nakazan davek od dobitka igre Loto v višini 679.301,15 evra. Našemu občanu oziroma občanki, srečnemu dobitniku oziroma dobitnici, ob tem iskreno čestitamo." To pomeni, da je bil listek ne le vplačan v Grosupljen, pač pa od tam prihaja tudi srečnež ali srečnica, ki se ke razveselila več milijonov vrednega dobitka.
{facebookpost}https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2709343812431777&id=313062848726564{/facebookpost}
Na občini zagotavljajo, da bodo sredstva koristno porabili. "V teku imamo namreč dve veliki investiciji, gradi se prizidek z 8 učilnicami in novo športno dvorano k Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje ter nova parkirna hiša P + R Grosuplje. Vrednost obeh investicij pa je kar 10 milijonov evrov," so zapisali.
To pa sicer ni prvič, ko je občina Grosuplje s pomočjo iger na srečo dobila novega milijonarja. Leta 2013 je srečnež v igri Eurojackpot zadel 21 milijonov evrov, s tem pa tamkajšnji občini prinesel 3,2 milijona evra davka.
Rekordni dobitek v zgodovini iger na srečo pri nas je še vedno tisti iz leta 2014, vplačan v Žalcu, kjer sta dobitnika prejela 28,2 milijona evrov.

Na Finskem novih petdesset milijonarjev

Sicer pa so se visokega dobitka v igrah na srečo razveselili tudi na Finskem, ki ima petdeset novih milijonarjev. Mesto z nekaj več kot 20.000 prebivalci je postalo dom zmagovalcem, ki so skupaj zadeli kar 92 milijonov evrov, kar je najvišji dobitek na loteriji v zgodovini Finske. Skupina petdesetih ljudi je srečko kupila v lokalnem supermarketu, ki je po novici o dobitku postal prava turistična atrakcija. Vsak izmed petdesetih dobitnikov je prejel nekaj manj kot dva milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta