Odziv uredništva revije Pil na napade: "Odločeni smo temu narediti konec, zato gradimo družbo sprejemanja, ljubezni in strpnosti"

DR
06.02.2020 13:08

Na številne napade in pritiske, ki se širijo na družbenih omrežjih, so se odzvali v uredništvu revije Pil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Na uredništvo sem ter tja priroma kakšno jezno pisemce, v katerem piše 'nič nimam proti istospolno usmerjenim, vendar vaši članki so pa res svinjarija!'. Naj pojasnimo, da naši članki, ki sicer omenjajo spolno usmerjenost precej redko, vselej zagovarjajo enakopravno obravnavo ljudi, ne glede na vero, raso, narodnost ali spolno usmerjenost. Gre za osnove civilizirane družbe," so se na Facebooku odzvali pri Pilu, legenedarni reviji za najstnike. In dodali: "Diskriminacija ljudi na podlagi neke lastnosti, ki ni všeč večini, ima dolgo in kruto zgodovino. V Pilu smo odločeni temu narediti konec, zato gradimo družbo sprejemanja, ljubezni in strpnosti. Vsem, ki si želijo, da bi Pil postal revija nestrpnosti, pa se zahvaljujemo za medijsko pozornost zadnjih tednov."
{facebookpost}https://www.facebook.com/RevijaPil/posts/2944473138938937{/facebookpost}
Iz objave na Facebooku je povsem jasno, kaj je nekatere zmotilo pri vsebini revije za najstnike. Kot so med drugim zapisali na Siolu, je priljubljena najstniška revija Pil leto 2020 začela z naslovnico, na kateri je bralce med drugim spraševala, ali so jim všeč fantje ali punce. Zaradi tega se je na revijo zgrnil val kritik, groženj in žaljivk urednice, še pišejo. Odgovorna urednica Jana Zirkelbach je za Siol pojasnila, da gre za aktualno tematiko med najstniki, saj se številni v obdobju odraščanja sprašujejo o svoji spolni usmerjenosti in za nasvet prosijo tudi revijo Pil, saj na uredništvo večkrat prispejo takšna pisma bralcev. Odgovorna urednica je tudi prepričana, da številni starši, ki so se burno odzvali na tematiko, članka sploh niso prebrali, temveč jih je zmotil zgolj naslov.
{twitter}https://twitter.com/ales_primc/status/1225099680499097607{/twitter}
Februarja 2018 je sicer revija Pil, ki se jo številne generacije spomnijo po nasvetih tete Justi, Veseli šoli ..., praznovala že 70 let svojega izhajanja. Pionirski list je prvič izšel 18. februarja 1948. Ob prelomu tisočletja se je v poskusu ugoditi različnim potrebam osnovnošolskih otrok od 9. do 15. leta razdelil na dve reviji, Pil mesečnik za mlajše in Plus tednik za starejše osnovnošolce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta