OKS o Cantaruttiju: "Ni naš namen komentirati izjav posameznikov, ki se zavedajo pomena svojih besed"

STA, VČ
25.10.2019 16:22
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Cantarutti
Andrej Petelinšek

Po Nogometni zvezi Slovenije se je na sporno izjavo državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo Aleša Cantaruttija, da je po svoje zadovoljen, da se slovenski nogometaši niso prebili na evropsko prvenstvo, v petek odzval še Olimpijski komite Slovenije.
Cantarutti je kot razlog za izjavo navedel, da bi se v primeru uvrstitve preveč sponzorskih sredstev vložilo v nogomet in ne v druge športe. "Ni naš namen komentirati izjav posameznikov, ki se zavedajo pomena svojih besed," so v sporočilu za javnost zapisali pri OKS. Dodali pa so, da si želijo izrecno poudariti, da vsem svojim članicam resno in iskreno zagotavljajo, da na OKS ne bodo dovolili, da bi se jih razdvajalo. "V vodstvu in strokovnih službah krovne športne organizacije v Sloveniji se do vseh vedemo enako, profesionalno in z vso resnostjo. Od prvega do zadnjega deležnika v slovenskem športu želimo vsem kar največ športnih in organizacijskih uspehov." 
Pravijo še, da je v enem od komentarjev beseda nanesla tudi na delitev javnih sredstev. "Gre za zapleten sistem razdeljevanja, ki ga ne gre obravnavati s preveliko lahkoto, še najmanj pa primerjati neprimerljivo." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta