Pa kdo je tu zdaj nor?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nič ni večno. Tudi kanalizacijske cevi ne. Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Nečesa ne razumem. Ali lahko kdo res misli, da je nekaj, kar naredi človek, stoodstotno vzdržljivo, da se nikoli ne more pokvariti oziroma da nikoli ne more priti do napake? Ne verjamem, da kdo res lahko tako misli. Stvari so samo bolj ali manj zanesljive, lahko trajajo manj ali več časa.
Kaj je to manj in kaj je več, je seveda od stvari do stvari drugače. Na primer, avtomobilske pnevmatike so zelo zanesljive. Kar pomislite, kdaj ste nazadnje doživeli, da vam je kakšna spustila. Ampak se zgodi, meni se je na avtocesti, pri dobrih sto kilometrih na uro. Sprednja. Imel sem srečo, da se ni zgodilo v trenutku, da me ni zaneslo. In tudi trajajo ne večno, po štirih sezonah - ali tudi prej - jih večinoma že menjamo. Ali pa toplovod. Vedno se kaj dogaja: kakšen remont, nekaj pušča, zamenjati je treba ventile, izolacijo … Pa vodovod, ta je še hujši primer. Koliko vode že izgubimo zaradi poroznih cevi? V naši vasi ima na novo asfaltirana cesta že ne vem koliko velikih zaplat, ker je počila vodovodna cev in dvignila cestišče ter asfaltno prevleko. To, da nam popusti kotni vodovodni ventil v kuhinji - se vam še ni zgodilo? Sam sem začmokal v kuhinjo, pa ventilu nihče ni hotel nič žalega, kar naenkrat se je odločil, da ne bo več držal.

"Pristojni nas prepričujejo, da bo pa ogromna kanalizacijska cev, ki naj bi (srčno upam, da jih bo srečala pamet in ne bo) vodila čez vodovarstveno območje, zdržala večno in brez kakršnegakoli puščanja!"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta