Pahor in Milanović v petek na Ptuju tudi o gospodarski in socialni krizi

STA, M.R.
14.05.2020 14:15

Predsednik republike Borut Pahor se bo v petek na Ptuju srečal s hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem. Na priložnostnem srečanju bosta govorila o spopadanju obeh držav z epidemijo covida-19 ter pomenu usklajenega delovanja pri odpravi omejevalnih ukrepov in soočanju z gospodarsko in socialno krizo, pri čemer je enotnost EU posebnega pomena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Pahor in Zoran Milanović leta 2007 v Mokricah
Tit Košir

Dotaknila se bosta tudi pomena sprave za spoštovanje zgodovine in ustvarjanje lepše prihodnosti, so danes sporočili iz urada slovenskega predsednika. Po srečanju bosta podala izjavo za javnost.
Hrvaški voditelj Zoran Milanović bo pred srečanjem položil venec k spominskemu obeležju v Spominskem parku Dobrava pri Mariboru, slovenski predsednik Borut Pahor pa bo položil venec k spominskemu obeležju na Poljani, kjer se je 15. maja pred 75 leti z zadnjimi boji končala druga svetovna vojna.
Iz urada so še sporočili, da gre za eno redkih osebnih srečanj med predsedniki držav po razglasitvi pandemije covida-19. Izpostavili so, da bosta predsednika ter tudi njuni spremstvi med obiskom upoštevali vladne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom.
To bo njuno drugo srečanje, odkar je Milanović po zmagi na volitvah 18. februarja prevzel položaj. Prvič sta se srečala 27. februarja na delovnem kosilu na Otočcu, ki je bil tudi prvi obisk Milanovića kot novega hrvaškega predsednika v tujini.

Hojs in Božinović v soboto?

Po poročanju medijev naj bi se v soboto sestala slovenski in hrvaški notranji minister Aleš Hojs in Davor Božinović. Srečanja uradno še niso potrdili.
Slovenija in Hrvaška sta trenutno v procesu postopnega rahljanja ukrepov, ki veljajo zaradi pandemije novega koronavirusa. Hrvaška, priljubljena turistična destinacija Slovencev, je med drugim dovolila vstop slovenskim državljanom, ki so lastniki nepremičnin, plovil ali kamp prikolic na Hrvaškem, želi pa si dodatnega odpiranja meja za ponovni zagon turizma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta