Po 25 dneh brez padavin napovedana sprememba. In koliko snega lahko v soboto sploh pričakujemo?

A.L.
17.01.2020 13:53

Padavine bodo v noči na nedeljo ponehale, nedelja in prihodnji teden pa bosta spet suha, "na vidiku ni nič večjih padavin".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Po skoraj mesec dni trajajočem sušnem obdobju so za soboto vendarle napovedane padavine. V kakšni obliki, nam je povedala dežurna meteorologinja na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO) Katja Kozjek. "Padavine se bodo jutri dopoldne najprej pojavljale na zahodu in se od tam širile proti vzhodu. Na Primorskem bo deževalo, medtem ko bo na Kočevskem in Notranjskem snežilo, zapade lahko do deset centimetrov snega. Drugod po državi ga bo zapadlo le nekaj centimetrov," napoveduje. Po besedah Kozjekove obstaja možnost, da padavine do Štajerske in Prekmurja sploh ne bodo prišle. 
"Jutri bo sprva padal dež s snegom, popoldne in proti večeru bo samo snežilo, a kot rečeno, snega bo le nekaj centimetrov," dodaja dežurna meteorologinja. Kaj pa temperature? Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem do 5, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C. Padavine bodo v noči na nedeljo ponehale, nedelja in prihodnji teden pa bosta ponovno suha, "na vidiku ni nič večjih padavin".

Od 23. decembra brez omembe vrednih padavin

Ali tako mila zima s sabo prinaša vremenske posledice, ki jih bomo občutili spomladi in poleti? Po besedah Katje Kozjek je za takšne povezave in zaključke še prezgodaj. "Res pa je, da bo minilo 25 dni od 23. decembra. Od takrat nismo imeli omembe vrednih padavin, zato bo zdaj vse dobrodošlo," razlaga meteorologinja in doda, da suša še ni prehuda, pretok rek je majhen. A če smo v zadnjem mesecu nekoliko prikrajšani za snežinke, so temperature po besedah Kozjekove povsem povprečne za ta letni čas.
Kakšna bo torej nedelja in začetek tedna? V nedeljo bo sprva oblačno, ponekod na vzhodu bo lahko še rahlo snežilo. Čez dan se bo od zahoda začelo jasniti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, zlasti na severovzhodu pa veter severnih smeri. V ponedeljek pa bo večinoma oblačno in vetrovno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta