Po aferi Kralj: Kdo je novi generalni sekretar LMŠ? Stranki naj bi dal novo energijo

STA, DR
14.10.2019 11:39

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je za novega generalnega sekretarja stranke izbral Tomaža Simetingerja, ki bo po njegovih ocenah dal stranki novo energijo. Simetinger je na novinarski konferenci, na kateri je predstavil pogled na svoje delo v tej funkciji, povedal, da je treba med drugim vzpostaviti še močnejšo mrežo stranke in prisluhniti ljudem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaž Simetinger
Borut Živulovič

Tomaž Simetinger, ki prihaja z mesta direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, bo na mestu generalnega sekretarja LMŠ zamenjal Braneta Kralja, ki je moral oditi zaradi posredovanja pri imenovanju direktorja družbe Uradni list.
Šarec je na današnji novinarski konferenci povedal, da je bila odločitev za Kraljevega naslednika že nekaj časa na mizi. Po njegovem mnenju bo Simetinger dal stranki novo energijo, znal "balansirati med vsemi čermi, ki so v politiki, in jih mora stranka dati skozi, da lahko obstaja". Predvsem se bo posvetil delovanju in gradnji stranke.

Borut Živulovič

Etnolog in antropolog

Simetinger je danes pojasnil, da je po izobrazbi doktor etnologije in kulturne antropologije, v minulih letih pa je delal predvsem na področju menedžmenta. Spomnil je, da je vrsto let sodeloval s Šarcem, najbolj je bilo to opazno v minuli volilni kampanji, kjer je zastopal stališča LMŠ. S področjem kulture so po njegovih navedbah navezali stike, ki so se s časom poglobili ter so tako tkali programske in druge usmeritve stranke v teh letih. "To poznanstvo je zdaj že zelo dobro in utečeno, skupaj bomo to še nadgradili," je povedal Simetinger, ki prav tako kot Šarec verjame v sredinskost LMŠ in v demokratičen dialog.
Na vprašanje prvih ukrepov je pojasnil, da je treba vzpostaviti še močnejšo mrežo na terenu in znati prisluhniti ljudem. Napovedal je, da bodo zelo odprti za vsakršno dodatno mnenje, kar bo lahko tudi dodana programska vrednost stranke. Prav tako je treba po njegovem mnenju med drugim vzpostaviti dodatne komunikacijske kanale.
Simetinger je odgovoril tudi na vprašanje političnega kadrovanja, ki je zaradi očitkov o pritiskih odneslo njegovega predhodnika. Po njegovem mnenju je politično kadrovanje ena od zadev, okoli katerih se dela malo "preveč pompa". "Imamo postopke in zakonitih postopkov se je treba držati," je dejal.

Kralja odnesel klic

Marjan Šarec na strankarskem dogodku ...
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta