Podravsko podjetje leta: Katera bodo najboljša?

Srečko Klapš Srečko Klapš
11.09.2019 18:04

Večer in Štajerska gospodarska zbornica že četrto leto izbirata podravsko podjetje leta. Bralke in bralci lahko najboljše za leto 2018 izberete med šestimi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je lani priznanje za Naj veliko podjetje Podravja iz rok gospodarskega ministra Zdravka Počivalška prejel Andrej Kolmanič, glavni izvršni direktor družbe Impol 2000. 
Andrej Petelinšek

Časnik Večer in Štajerka gospodarska zbornica bosta v okviru projekta Podravsko podjetje leta 2018 sredi oktobra že četrtič razglasili najuspešnejša podjetja v regiji. Dosedanji izbori dokazujejo, da ima gospodarstvo regije veliko idej, projektov in podjetij, ki omogočajo zaposlitev mnogim. Ob tem si utirajo pot ne samo na lokalni in slovenski trg, ampak predvsem na globalnega, saj so mnoga med njimi tudi pomembni izvozniki.

Podravsko podjetje leta

​Štiri kategorije za naj podjetje

Tudi letos bomo naj podjetja Podravja izbirali v štirih kategorijah, v vsaki kategoriji po eno. Ta se bodo potegovala za priznanja v kategoriji naj mikro podjetje (manj kot 10 zaposlenih z letnim prometom do 2 milijona evrov); naj majhno podjetje (manj kot 50 zaposlenih z letnim prometom do 10 milijonov evrov); naj srednje podjetje (manj kot 250 zaposlenih z letnim prometom do 50 milijonov evrov) in v kategoriji naj veliko podjetje, kjer lahko sodelujejo vsa podjetja, ki presegajo kriterije za srednja podjetja.
In kako izbiramo? Na podlagi AJPES-ovih podatkov se je oblikovala baza podjetij glede na določene kategorije izbora. Podjetja, ki so se na podlagi kazalnikov uvrstila v izbor, smo o tem obvestili. Na podlagi zbranih podatkov bo nato strokovna komisija izbrala finaliste v posameznih kategorijah in seveda zmagovalce.
Bralke in bralci Večera pa lahko z glasovanjem preko spleta in glasovnic, objavljenih v Večeru, glasujete za naj podjetje Podravja 2018. Izbirate lahko med šestimi podjetji: AJM, Elektro Maribor, Hiša vin Dopller, Perutnina Ptuj, Tišma in Teta Frida (Quadro). Tudi letos bomo izbrali naj zaposlovalca in razglasili perspektivno mlado podjetje Podravja 2018.

Koga smo že izbrali

Največji ostajajo največji, bi lahko rekli po lanskem tretjem izboru, ki v kategoriji velikih ni postregel s presenečenjem, saj slovenjebistriški Impol nadaljuje strmo pot navzgor. In kot je takrat dejal Andrej Kolmanič, glavni izvršni direktor Skupine Impol, tudi v prihodnje tega priznanja ne nameravajo izpustiti iz rok. "Skupaj s Talumom prispevamo na področju barvne metalurgije desetino slovenskega BDP-ja," je še utemeljil svojo napoved.
Lani je najboljše srednje podjetje Podravja postalo Continental Adria pnevmatike, ki zastopa in prodaja pnevmatike na trgih nekdanje Jugoslavije. Priznanje za naj malo podjetje je šlo v roke Dualisa, za mikro podjetje pa zastopniku avtomobilov Suzuki Avto Skrbiš. Najbolj priljubljeno podjetje po izboru bralcev Večera je bila lani Zavarovalnica Sava. Spomnimo, da ste bralce doslej za najbolj priljubljeni podjetji izglasovali še podjetji Ledinek Engineering (2015), in Mikro+Polo (2016), medtem ko je priznanje za naj zaposlovalca lani šlo v roke Seltrona. Direktor Marijan Hertiš je ob tem poudaril, da od ustanovitve podjetja veliko vlagajo v zaposlene, ki morajo biti motivirani za globalne trge, saj se počutijo, kot da igrajo v ligi prvakov. Ker 85 odstotkov proizvodnje izvozijo na evropske trge, potrebujejo tudi dobre igralce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta