Pred DZ pozivajo slovenske politike: Poglejte se v ogledalo. Ste ponosni na to, kar vidite?

Ž.V.
03.03.2020 10:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Člani Mladega foruma SD so v jutranjih urah pred državnim zborom postavili "ogledalo slovenski politiki" in povabili mimoidoče poslance, da se pogledajo v zrcalo. "V Mladem forumu menimo, da je politika ogledalo družbe. Z našo skromno gesto želimo sporočiti, da imajo dejanja poslancev in poslank posledice na stanje v družbi. Tako kot večina mladih nikakor nismo in ne moremo biti zadovoljni z razmerami v slovenski politiki. Zato menimo, da je čas, da se poslanci in poslanke pogledajo v ogledalo, si namenijo nekaj samokritike in spomnijo, zakaj so jih državljanke in državljani izvolili na poslanska mesta," so sporočili. Poslancem naj bo primarna skrb za državo in državljane, ne pa privatne interese, opozarjajo. 
"Poslancem mora biti primarna skrb za državo in državljane, ne pa privatni interesi. Zato upamo, da je njihov odsev spomin na njihove dolžnosti. Danes, ko bodo glasovali o začetku desne vlade Janeza Janše, naj se vprašajo, ali lahko mladi v njem res vidimo jamstvo za našo prihodnost. Naš odgovor je NE," še pišejo. Politike pozivajo, naj se pogledajo v ogledalo in v oči, ter jih ob tem sprašujejo: "Ste ponosni na to, kar vidite?"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta