Predsednik, vam pišem. Ko bo več sonca na obzorju, bomo vsi čilali

Matija Stepišnik Matija Stepišnik
22.03.2020 16:01

Predsednik, ki čila, in kanclerka, ki kupuje WC-papir.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pahor, Instagram, Borut, predsednik
Instagram

Dragi predsednik, 
zelo me veseli, da ste zdravi in da ste dobro. Zaradi vašega profila na instagramu, ki ga imate tako radi, vemo, da se vmes, ta konec tedna uspete malo nastaviti tudi soncu, da čilate in lovite "vitamin D & te reči".
{instagram}https://www.instagram.com/p/B-AI0RdFX0S/{/instagram}
Morda ste enostavno dobesedno vzeli kriznega govorca Jelka Kacina, ki nam je včeraj sporočil, naj "uživamo, dokler lahko", kaj pa vem. Ok, saj zraven tudi heštegate/napišete #ostanidoma #skupajnarazen, #stayhome #staysafe #stayhealthy! Kul, štekamo.

Ker pa se mi zdi izjemno pomembno, da v času hude zdravstvene krize, ki postaja tudi gospodarska in socialna, ima pa tudi izjemne dimenzije političnih sprememb, novinarji ostanemo vez med javnostjo in oblastjo, da v imenu prve zastavljamo vprašanja, zahtevamo odgovore, drugi nastavljamo ogledalo in nenazadnje pošiljamo tudi sporočila, če je potrebno, vam pišem. Na moj uredniški naslov zadnje dneve konstantno prihajajo vprašanja bralcev - tistih na tviter-skupnosti celo namerno ne bom vključeval -, kje je predsednik. Tako mi je nazadnje včeraj pisal gospod Rajko: "Prosim, če malo poizveste, kje je predsednik države, ker se več oziroma nič ne javlja. To zanima kar večji krog ljudi, sploh na družabnih omrežjih. Ker sami ne moremo do podatkov, prosim vas novinarje." Saj veste, vprašanja bralcev so nam pomembna, zato vam pišem. Pa ne le zato.
Lahko bralcem sicer povem, da ste se v torek pojavili na novinarski konferenci skupaj s premierom Janšo in predsednikom DZ Zorčičem in da ste takrat povedali, da bomo zmogli tudi skozi to krizno obdobje, kar je pohvalno. Ker bomo. Da ste se nato po videokonferenci pogovarjali tudi z vodjo komisije Von der Leyenovo in zunanjepolitičnim predstavnikom Borrellom. Pa da ste pred tem imeli nagovor. Ampak nemalo ljudi očitno pričakuje, da bi se jim v teh časih pokazali in kaj povedali večkrat. Ne vem, kakšen je glede komuniciranja vaš dogovor s kriznim štabom, Janšo in tako dalje, v resnici je to nepomembno in me niti ne zanima. Vi ste neposredno izvoljen predsednik, z lastno politično odgovornostjo in držo. 

Angela Merkel te dni v supermarketu
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta