Rajko Gerič ne bo namestnik predsednika protikorupcijske komisije

21.05.2019 11:14
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rajko Gerič
Tit Košir

Predsednik republike gre še v tretji razpis za novega namestnika predsednika komisije za preprečevanje korupcije, ker se (že) junija mandat zaključi enemu od dveh namestnikov Igorju Lambergerju
Kaj se je zgodilo? Edina prijava s prvega razpisa se je ustavila pri izbirni komisiji, ki imena v imenovanje predlaga šefu države. Situacija po drugem oziroma ponovljenem razpisu pa je drugačna. Izbirna komisija je ugotovila, da sta med prijavljenimi primerna kandidata mag. Zoran Dimović in (novinar) Rajko Gerič, a se je Borut Pahor po pogovoru z izbirno komisijo in z obema kandidatoma odločil, da bo še enkrat ponovil javni poziv, ker se želi prepričati, da bo izbrani kandidat med prijavljenimi resnično najboljši in bo tako prepričana tudi večina javnosti, pravijo pri predsedniku. Obema kandidatoma, ki sta bila tokrat ocenjena za primerna, je predlagal, da se vnovič prijavita.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta