Razburjenje zaradi stavke, ki je v Gorenju niti ne bo

Rozmari Petek Rozmari Petek
03.07.2019 19:15

SKEI v Gorenju je tri dni le zbiral podpise podpore morebitni stavki, saj želi od vodstva podjetja izsiliti, da bi ugotavljalo odgovornost nekaterih iz nekdanjega širšega vodstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Pred tednom dni je iz Gorenja prišla novica, da se sindikat SKEI pripravlja na stavko, kar v praksi pravzaprav ne drži. Odločil se je namreč, da bo pri zaposlenih preveril, ali so za to, da se v podjetju še naprej išče in sankcionira tiste iz nekdanjega širšega vodstva podjetja, ki so Gorenje pripeljali v težave. Še drugače, kako daleč lahko s svojimi zahtevami gre. V treh dneh je sindikat zbral 55 odstotkov podpore, a to še ne pomeni, da stavka bo, je jasen predsednik sindikata Žan Zeba.
"Po zborih delavcev, ki smo jih imeli v začetku meseca, in po sestanku z glavnim direktorjem Liu Chaom se je klima v podjetju popravila. To se vidi tudi iz podpisov, saj je bila takrat, ko smo se borili za kolektivno pogodbo, podpora delavcev veliko večja. Vendar to ne pomeni, da bomo na to kar pozabili," pravi Zeba. Vodstvo podjetja jim je dalo jasno vedeti, da se s tem ne bo ukvarjalo niti se pustilo s tem izsiljevati, sindikat pa vztrajno opozarja, da so na določenih vodstvenih položajih še vedno posamezniki, ki se trudijo, da do nujnih sprememb v podjetju ne bi prišlo.

Sindikalist Žan Zeba: "Po zborih delavcev, ki smo jih imeli v začetku meseca, in po sestanku z glavnim direktorjem Liu Chaom se je klima v podjetju popravila."
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta