Sestanek Zoreta in Šarca: Škofje pričakujejo, da vlada ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah

STA, VČ
12.06.2019 22:09
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanislav Zore 
Tit Košir

Pred odhodom v Vatikan, kjer se bo 27. junija srečal s papažem Frančiškom, se je premier Marjan Šarec danes sešel z ljubljanskim nadškofom metropolitom Stanislavom Zoretom, predsednikom Slovenske škofovske konference.
Odnose med državo in Cerkvijo sta ocenila za dobre in izrazila pripravljenost na nadaljnji dialog, so sporočili iz vlade. Iz SŠK pa, da je med vprašanji, ki še niso rešena, financiranje zasebnih šol v Sloveniji. Nadškof pričakuje, da vlada s predlagano novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah.
Slovenija in Sveti sedež morata skleniti še več delnih mednarodnih sporazumov za posamezna področja, potem ko sta leta 2001 podpisala krovni sporazum o pravnih vprašanjih. Z delnimi sporazumi, tako SŠK, bi Katoliška cerkev v Sloveniji na evropsko primerljiv način celovito uredila svoje delovanje. Odprto ostaja tudi vprašanje vojaškega ordinariata, ki bi skrbel za duhovno oskrbo vojakov in policistov in bi ga vodil škof, cerkvenopravno pa bi bil izenačen s škofijo. Vatikan si za njegovo ustanovitev prizadeva že vrsto let.
Nazadnje je bil na obisku pri Svetem sedežu prejšnji premier, zdaj zunanji minister Miro Cerar

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta