Si je Janša premislil glede Hojsovega odstopa? Notranji minister: "Ne vem, o tem z njim nisem govoril"

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
08.07.2020 11:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je Aleš Hojs skomignil z rameni v odgovor na vprašanje, ali bi ostal na ministrski funkciji. 
Andrej Petelinšek

Včeraj ob polnoči se je iztekel sedemdnevni rok, v okviru katerega naj bi predsednik vlade Janez Janša državni zbor (DZ) seznanil z odstopom ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Ker obvestila v DZ niso prejeli, so se pojavila ugibanja, ali utegne Hojs ostati notranji minister, potem ko je prejšnji teden nepreklicno odstopil in najavil, da je premier Janša njegovo odstopno izjavo sprejel.
{twitter}https://twitter.com/strankaSD/status/1280820984723968000{/twitter}
"Ja, potem sem še, če še ni poslana," je pred začetkom današnje redne tedenske seje vlade odvrnil na vprašanje, ali je ob dejstvu, da izjava v DZ ni bila poslana, še minister. Na poziv, naj pojasni, kaj to pomeni in ali ostaja na funkciji, pa je odgovoril, da ne ve in da je to v rokah predsednika vlade. "Ne vem, o tem z njim nisem govoril," je bil še kratek z odgovorom na vprašanje, ali mu je premier Janša kaj sporočil ter ali morda želi, da ostane na čelu notranjega resorja. Na vprašanje, če si tega morebiti želi sam, pa je le skomignil z rameni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta