Supernova kupuje deset novih nakupovalnih centrov, večinoma gre za centre Qulandie

STA, M.R.
18.12.2019 14:08

Graška skupina Supernova, ki je v začetku leta kupila 10 Mercatorjevih trgovskih centrov, bo od družbe Centrice Real Estate kupila še 10 nakupovalnih centrov, večinoma gre za centre Qlandia. Zanje bo odštela več kot 220 milijonov evrov, so danes sporočili iz Supernove.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Supernova bo kupila centre Qlandia v Kamniku, Kranju, Krškem, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu in na Ptuju ter nakupovalne parke v Metliki, Ravnah na Koroškem in v Slovenskih Konjicah. Varuh konkurence ji je zeleno luč za prevzem prižgal konec novembra, je razvidno s spletne strani agencije za varstvo konkurence.
Supernova bo financiranje izvedla iz lastnih sredstev in ob sodelovanju z več mednarodnimi in lokalnimi bankami. "Predmetni portfelj odlično zaokrožuje obstoječi portfelj, z njim lahko odslej celovito oskrbujemo vse slovensko prebivalstvo," je ob tem dejal poslovodja Supernove Markus Pinggera.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta