Termoelektrarna Šoštanj: Rudarjenje po elektrarni

Rozmari Petek Rozmari Petek
13.09.2019 16:25

Bloka 6 tudi po štirih tednih še niso uspeli usposobiti za delovanje. Po naših informacijah bi bilo težav manj, če bi blok ustavili takoj, ko so opazili težave, kar v HSE zanikajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odstranjevanje strjenega pepela iz bloka 6 TEŠ poteka skozi ozko cev, speljano iz stranske odprtine. 
Rozmari Petek

V Šoštanju, kjer so bili pred natanko štirimi tedni prisiljeni zaustaviti blok 6, napako oziroma njene posledice še vedno odpravljajo. Zaradi netesnosti v sistemu in izteka vode v sistem za izločanje pepela iz elektrofiltrov se je v silosu nabrala ogromna mešanica pepela in vode, ki se je v teh dneh dodobra strdila. Tako zaposleni v Šoštanju te dni dobesedno rudarijo v silosu, razbijajo trdo mešanico pepela in jo spravljajo na tovornjake, sprva so jo skozi streho, sedaj pa so na straneh naredili odprtine. Čeprav delajo intenzivno, tudi ponoči, kar je lokalna skupnost, pravijo v HSE, sprejela z razumevanjem, so se dela s predvidenih dveh tednov zavlekla na vsaj štiri tedne. Po oceni TEŠ naj bi končali v prihodnjem tednu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta