V Nemčiji po novem desni ekstremisti, pri nas z vidnimi politiki izdajajo knjige

KR.B, B.P.
12.07.2019 11:02

Nemška obveščevalna agencija je sporočila, da bodo člani Identitarcev obravnavani kot člani ekstremistične skupine in bodo zato pod dodatnim nadzorom. Identitarce je lani v svojem poročilu za skrajno desno ekstremistično skupino označil tudi Europol. Slovenska podružnica se je skupaj s člani SDS in DOM nazadnje javno izpostavila na protimigrantskemu shodu v Jelšanah, ki ga je podprl tudi ilirskobistriški župan iz vrst SD. Nedavno pa sta poslanca Branko Grims in Zmago Jelinčič sodelovala tudi pri nastanku njihove nove knjige.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Odločitev nemške obveščevalne službe ta teden pojasnjuje previdnost slovenskih Identitarcev, ki še vedno skrivajo svoje obraze. Med drugim so zameglili tudi obraze na skupinski fotografiji, ko so se pred kratkim srečali v Ljubljani.

Posnetek iz dokumentarca Al Jazeere o Identitarcih v Franciji, v katerem so člani posneti tudi med napadom na dekle, ki po njihovi presoji ne spada v Francijo. 
Aj+
Nalepka slovenskih identitarcev. Nemški varnostni organi opozarjajo, da Identitarci "poveličujejo lastno identiteto z zaničevanjem drugih".
Večer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta