(VIDEO) Magna: 200 zaposlenih v Hočah v skrbeh za službe

Srečko Klapš Srečko Klapš
07.02.2019 14:51

"V Hočah smo ljudje, ki bi radi delali," zaposleni sporočajo širši javnosti in nasprotnikom tega projekta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na zaskrbljenost in negotovost zaposlenih v hoški lakirnici Magne so opozorili Nataša Vidovič, Jure Šafner in Urh Klevže. 
Igor Napast

Danes so pred novinarje stopili še trije zaposleni v lakirnici Magne Steyr v Hočah, z željo, da opozorijo na svoj negotov položaj. Nataša Vidovič, poslovna sekretarka, Jure Šafner, planer in Urh Klevže iz oddelka za upravljanje z objektom so dejali, da formalnega sindikalnega zastopstva in sveta delavcev še nimajo, a da so prepričani, da govorijo v imenu okoli 200 zaposlenih. Ti jih namreč vsak dan sprašujejo, kdaj ali sploh bodo začeli s proizvodnjo. Zato sporočajo širši javnosti in nasprotnikom tega projekta, da so v Hočah ljudje, ki bi radi delali. "V medijih beremo, da se zatika z dovoljenji za proizvodnjo. Smo zaskrbljeni in ne razumemo, zakaj se nekdo iz drugega konca Slovenije igra politične igrice na naš račun. Vemo, da so neke zadeve še odprte, a naj jih rešijo," je dejal Šafner in dodal, da v družini pričakujejo drugega otroka, imajo kredit za stanovanje, in namesto da bi se veselil dela, koleba, kaj bo in ali bo kredit lahko še odplačeval. Vidovičeva, ki prav tako pričakuje otroka v poletnih mesecih, je dodala, da jo zaposleni dnevno sprašujejo, ali bodo jutri še imeli službe. "V Magno sem prišel z velikimi pričakovanji, čeprav sem imel že prej dobro službo, danes se zaradi te negotovosti sprašujem, ali sem storil prav," pa je povedal Klevže in dodal, da se sprašujejo, ali bodo delali prihodnji teden ali ne. Tudi zato, ker slišijo, da obstaja plan B, da se določene zadeve preselijo nazaj v Gradec. 
{embed_youtube}https://youtu.be/rV71mokW4Lk{/embed_youtube}
Na vprašanje, kaj so jim povedali delodajalci, odgovarja, da jim je David Adam v nagovoru povedal, da so določeni zapleti, ki porajajo negotovost in da delajo vse, da bi načrtovano proizvodnjo lahko zagnali. Šafner je dodal, da so prestali vsa preverjanja in po svojih najboljših močeh izpolnili vse tehnične in okoljske pogoje. "Trudili smo se in opravili vse, kar nam je bilo naloženo, zato ne razumemo, kaj naj še naredimo, da bomo lahko delali."
Na vprašanje, kaj se bo zgodilo, če prihodnji teden ne bo poizkusnega zagona lakirnice, so odgovorili, da ne vedo in da to zanima tudi njih. "Mi testiramo posamezne linije in jih povezujemo s ciljem, da zagotovimo kakovostno lakiranje karoserij in čakamo na dovoljenje za zagon." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta